İhsanoğlu topu taca attı: -Alevilik bir din mi? -Alevilere sorun!

İhsanoğlu topu taca attı: -Alevilik bir din mi? -Alevilere sorun!

Politika Haberleri

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Alevilik din mi?" sorusunu cevapladı: Teolojik tartışmaya girmeyelim. Bu soruyu Alevi dini otoritelere sorun.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, dün İstanbul'da bazı Alevi temsilcileriyle bir araya geldi. nbsp;Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından basın açıklaması yapan İhsanoğlu, meydanlardaki dilden rahatsızlık duyduğunu söyledi. İhsanoğlu şöyle dedi: "Hiç kimse hiçbir şeye saygı göstermiyor. Seçim kampanyasına, eski tabirle seçim sathı mailine girdiğimiz günden itibaren ne laiklik ne ahlak ne adalet ne eşitlik ne hakkaniyet hiçbir şeye saygı yok. En basit olarak konuşma adabına saygı yok. Dine saygı nerede kaldı? Kaç defa Hucurat Suresini okudum. 'Alay etmeyiniz, birbirinize hakaret etmeyiniz, yalan söylemeyiniz'. Bunu yaparsanız fasık olursunuz, zalim olursunuz. Bizim referansımız buysa eğer bu referanslara hiç kimse dikkat etmiyor. Türkiye tarihinde böyle söylem, görmedim. Türkiye 70 senedir seçim yapıyor; böyle laflar, lakaplar, saksı, monşer, sen şusun, sen busun, ben buyum, ben şuyum, böyle şeyler görmedi Türkiye."
İhsanoğlu, "Aleviliği din mi yoksa İslam dininin bir parçası olarak mı" gördüğü yönündeki soruya, "Bu ortamda, seçim kampanyası içinde teolojik tartışmalara girmeyelim. Bu konulardaki soruları Alevi kardeşlerimizin dini otoritelerine sorarsanız cevabını alırsınız" karşılığını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...