İçişleri Bakanı Efkan Ala acı bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala acı bilançoyu açıkladı

Politika Haberleri

İçişleri Bakanı Efkan Ala Kobani bahane edilerek yapılan şiddet eylemlerindeki bilançoyu açıkladı.

İşte konuşmadan satır başları

Ülkemizde bu hafta meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili bir değerlendirme yapmak için karşınızdayım. Önceliğkle şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sabahleyin yaralı olan Bingöl Emniyet müdürümüzü ziyaret ettik. Durumu iyiye gitmektedir.Türkiye bölgesinde meydana gelen olaylara yönelik dünyanın gıpta ettiğpi bir politika izlemektedir. Bölgesinin tek istikrarlı ülkesi olarak buradaki olaylardan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalan misafirlere kollarını açmıştır. nbsp;

BUNDAN KARLI ÇIKAN KİM?
Elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Kobani'de meydana gelen 2 günde 180 bine dayanan bir suriyeli vatandaş akını oldu. ve bunlar bir hafta içerisinde Türkiye'ye alındı. Hiç bir ayrım yapılmaksızın Türkiye bu insanlara kapısını açtı. Zaten 200 bin nüfuslu bir yerden bahsediyoruz. Hal böyleyken HDP bir çağrı gerçekleştirdi. Ve bu çağrı siyasi mantıktan yoksundu. Bütün insanları sokağa ve şiddete davet ettiler. Sonuçta 1 haftadır hiç kimsenin faydasına olmayan 77 milyonun zararına olan bir süreç yaşanıyor. Soruyorum bundan karlı çıkan kim?

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
Hangi gerekçe polisin askerin yaralanmasını şehit olmasını haklı kılabilir. Ya da bir vatandaşın sokakta ölmesini haklı kılabilir? O zaman siyaset ne işe yarıyor? Sizlere soruyorum siyasetin konuşamayacağı herhangi bir konu var mıdır?Ana muhalefet lideri başkanı, ortalığı yakıp yıkanlarla bu şiddete karşı devletin verdiği görevi yapan güvenlik görevlilerinin yaptığı görevi aynı kategoride değerlendirmiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. nbsp;

"ŞİDDET EYLEMLERİNİ DESTEKLEYEN KURNAZ DİL..."
Olaylardan sonra yapılan açıklamalara baktığımızda maalesef metinler, cümleler arasına gizlenmiş, küçük kurnazlıklarla yine bu şiddet eylemleri, sokak hareketleri, aslında tamamen bitirilmesi çağrısı yapılması gerekirken, o kurnazlıklarla desteklenir bir dil kullanılmıştır.

5 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ
Son günlerde meydana gelen olaylarda 31 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu 31 kişiden büyük çoğunluğu karşılıklı grupların şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybetmiştir. 2 emniyet görevlimiz şehit olmuştur. Olaylarda hayatını kaybedenlere tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum. Toplamda 351 kişi yaralanmıştır. Dün akşam Bingöl'de meydana gelen olaylarda güvenlik görevlilerimize saldırı olmuş ve bu saldırıyı yapan 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Bingöl'de yaralanan koruma memuru şu anda evine gönderildi. Emniyet müdürümüzün durumu iyi.

1113 BİNA TAHRİP EDİLDİ
Bu olaylarda 212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, çocuk yuvaları,kan merkezleri hasara uğramıştır.Toplamda 1113 bina tahrip edilmiştir. Şiddet eylemlerinde özel araçlar, belediye araçları toplamda 1177 araç kullanılamaz hale getirilmişti. Başbakanlık'taki fondan bu zarar ziyanlar giderilecektir.Muhalefetin ne kadar Türkiye'ye uzak olduğu buradan da görülmektedir.Bu şiddet eylemleri sırasında eyleme katılan, 1024 şahıs gözaltına alınmıştır bunlarda 58'i tutuklanmıştır. Ayrıca bu olAylara katılan şiddet eyleminde bulunanların tespit çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olan güvenlik birimlerimiz görevlerini yerine getirmektedir.

TÜRKİYE BU KONULARDA TECRÜBELİDİR
Şunu belirtmek istiyorum ki bu konularda Türkiye çok tecrübelidir. Biz en az zararla meseleyi yönetmeyi biliyoruz. Nasıl tedbir alınır ve bu tedbirler sonucunda, yine de zarar gören vatandaşlarımızın zararları nasıl karşılanır, bunlar konusunda tecrübeliyiz. Vatandaşlarımıza çağrım emniyet içerisinde hissetsinler, rahat olsunlar. Bazı bölgelerde sıkıntı çeken vatandaşlar olduğunu biliyoruz. Bu şiddeti vandalizmi nefretle kınadıklarını biliyoruz. Ama bize güvensinler. Bütün geleceklerini kurgulayacakları bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu inşa etme sürecinde bazı beklenmedik olaylarla karşılaşabiliriz. Ama onlar bizi yıldıramaz. Biz eksikleri giderir yolumuza Türkiye olarak devam ederiz.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...