İç tüzükte sona gelindi

İç tüzükte sona gelindi

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’nin Meclis Genel Kurulunun daha aktif ve verimli çalışması amacıyla hazırladığı yeni iç tüzük taslağında sona gelindi.

YÜCEL KAYAOĞLU
ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni iç tüzüğün yıl sonuna kadar çıkarılmasını istedi. Erdoğan, önceki gün AK Parti’nin Meclis iç tüzüğü uyum komisyonu üyeleri ile görüştü. İç tüzükte yapılacak değişikliklerle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, Erdoğan, taslağın bir an önce tamamlanması ve ekim ayında TBMM’ye sunulması gerektiğini söyledi.  Erdoğan “Çok yoğun bir döneme giriyoruz. Yeni bütçe ile birlikte yılbaşına kadar yeni iç tüzüğü çıkarmamız gerekiyor” dedi. Erdoğan, son MYK toplantısında da daha önce yapılan değişikliklere rağmen, muhalefetin Meclis Genel Kurulu çalışmalarını engelleme girişimlerinin önüne geçilemediğine dikkat çekti. Meclis’in daha etkin ve verimli çalışmasını öngören yeni iç tüzük, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne uyum konusunda da düzenlemeler içeriyor. Parlamenter sistemle ilgili hükümlerin ayıklandığı yeni iç tüzük taslağına göre, Meclis Başkanlığı, kanun teklifleri ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı’nın görüşünü talep edebilecek. Taslak ile ayrıca, kanun tekliflerinin komisyonlardaki ve Meclis genel kurulundaki görüşmelerine yeni kurallar getiriliyor. İhtisas komisyonları, birleştirilen bakanlıklara göre yeniden isimlendirilirken, komisyon toplantılarına yürütmeden temsilci katılabilmesi ve görüş bildirmesine imkân veriliyor.
AK Parti’nin hazırladığı iç tüzük taslağı, önümüzdeki günlerde önce MHP’ye, ardından da diğer muhalefet partilerine sunulacak ve uzlaşma aranacak. 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında da taslağın Meclis’e sunulması planlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...