İbrahim Kalın'dan TGRT Haber'de çarpıcı açıklamalar

Düzenleyen:
İbrahim Kalın'dan TGRT Haber'de çarpıcı açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TGRT Haber'de Batuhan Yaşar'ın sunduğu Gündem Özel programında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Batuhan Yaşar'ın sunduğu Gündem Özel'de yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
Vatandaşlarımızın zihnini bulandıran argümanlardan birisi 'Tek adam olacak' kesinlikle böyle bir şey yok. Şu anda Cumhurbaşkanı vatana ihanet suçu dışında yargılanamıyor, 3'te 2 çoğunluk sağlanırsa gelecek sistemde yargı yolu açılıyor. Bunu bilen bir Cumhurbaşkanı bile bile neden suç işlesin? En kötü senaryodan bahsediyoruz, diyelim ki böyle bir durumun içinde oldu hemen parlamentodan böyle bir hamle gelebilir.

"MECLİS ÜLKEYİ SEÇİME GÖTÜREBİLİYOR"

Tam tersine Meclis ülkeyi yine seçime götürebilir, yani Cumhurbaşkanı'nı seçimle indirebilir ama bunu yaptığında kendisi de seçime gitmek zorunda kalacak. Neden böyle? Keyfi bir uygulama olmasın diye. Aynı şey Cumhurbaşkanı içinde geçerli, 'Ben bununla anlaşamıyorum, bütçemi kabul etmedi' diyor, Cumhurbaşkanı bu noktada seçime gidiyor. Fesih uygulamasında Cumhurbaşkanı görevde kalıyor, bu yeni sistemde Cumhurbaşkanı da seçime gitmek zorunda kalıyor. Bu ne demektir? Nihai notu millet verecek demektir. Millete gitmekten hep çekiniyorlar, AK Parti ve MHP yeterli çoğunluğu sağladı ve şu anda halka gidiyorlar.

"MİLLETE GİTMEKTEN KORKUYORLAR"

Bunu terse çevirmek için yok 'denize dökeriz' yok şöyle böyle laflarla yine milletin zihinlerini bulandırmaya çalışıyorlar. Algı operasyonları yapılıyor, sahada bir argümanları yok. Millete gitmekten neden çekiniyor CHP? Kendileri hayırı anlatıyor, gayet demokratik medeni bir tartışma ortamı var. Bunlar neden çekiniyorlar? Yeni sistemde diyelim kriz oldu, sistem tıkanmayacak, millete gidelim diyecekler ve seçim olacak. İkide bir seçime gidelim demenin siyasi bir maliyeti vardır, vatandaş demeyecek mi 'Ben sana 1 yıl önce yetki verdim, şimdi neden geliyorsun bana' diye.

"PARLAMENTO DAHA ÇOK GÜÇLENİYOR"

Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarttı diyelim, parlamento bunu uygun bulmazsa buna uygun bir yasa çıkarır ve iptal eder. Bırakın parlamentonun saf dışı kalmasını burada parlamento daha çok güçlendiriliyor. Yasama, yürütme, yargının alanı belli. Şimdi dün Cumhurbaşkanımız da açıkladı, atama da Cumhurbaşkanı'nın imtiyazları olacak deniyor.

YARGI CUMHURBAŞKANI'NIN EMRİNE Mİ GİRİYOR?

Tam tersi ilk defa HSYK atama yapıyor olabilecek. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve bir çok bürokrasi Cumhurbaşkanı'nın emrine girmeyecek, parlamento HSYK'ya 7 üye atıyor olacak bu yeni sistemle. Buraya atanan insanlar ehil insanlar, işlerini yapacaklar. Cumhurbaşkanımız hayır çadırına girince yaşanan tablolar başka çadırlarda da yaşanıyor. Bunlar sadece polemiğe dayalı şeyler, milletimiz anladı bunları.

"CUMHURBAŞKANIMIZ ÇOK DİLE GETİRMİYOR AMA..."

14-15 yıldır bu ülkeyi yöneten kadro ve başında Cumhurbaşkanımız ülkeyi nereden nereye getirdi, yeni sistemde de daha hızlı, daha şeffaf kararlar verilebilen bir sisteme geçelim. Şu anda zaten bir çok yetkisi var böyle de devam edebilir ama şu ana kadar Cumhurbaşkanımız çok dillendirmek istemiyor ama şu ana kadar sistemi krizlerin aşılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımızın ön almaları, fedakarlıkları sayesinde oldu. Bütün bunları alt alta koyduğunuzda bu bir şahısla ilgili bir şey değil ama burada Türkiye'nin önünü açacak yeni bir sistemden bahsediyoruz' dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...