İbrahim Kalın: Pentagon'un YPG açıklaması MGK'da değerlendirilecek

Düzenleyen:
İbrahim Kalın: Pentagon'un YPG açıklaması MGK'da değerlendirilecek

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Pentagon'un YPG açıklamasının MGK'da değerlendirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ile ABD Başkanı Trump geçe hafta telefon görüşmesi yapmış  ve görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "ABD Başkanı Trump YPG'ye artık silah verilmeyeceğini açıkladı" demişti.  Bu açıklamanın ardından bu sabah Pentagon'dan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İçinde YPG'nin de olduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) işbirliğini sürdüreceğiz. Daha önce Türkiye'ye söylediğimiz gibi Suriyeli güçlere verdiğimiz silahlar sınırlı, görev özelinde ve askeri hedeflerde başarıya ulaşmak için. Kürt ortaklarımıza sağlanan, karara bağlanmamış askeri destek gözden geçiriliyor. SDG'ye verilen silahların sınırlı olduğunu ilettik."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN DUYURDU 

Pentagon'un açıklaması sonrası Türkiye harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Pentagon'un YPG açıklamasının MGK'da değerlendirileceğini duyurdu

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...