HÜDA PAR'dan AK Partiyle ittifak açıklaması: Prensip olarak olabilir dedik

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
HÜDA PAR'dan AK Partiyle ittifak açıklaması: Prensip olarak olabilir dedik

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel seçimdeki Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de devam etme isteğine vurgu yaptı. Yapıcıoğlu, Erdoğan'ın bu yöndeki arzusunu ve isteğini paylaştıklarını belirterek, "O konuda irade uyuşması olduğunu da söyledi. Evet, biz de prensip olarak 'olabilir' dedik" ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler nedeniyle partilerin ittifak görüşmeleri hız kazandı. Muhalefet kanadında nasıl bir ittifak konusunda uzalışacağı merak edilirken, Cumhur İttifak'ı bileşenleri yerel seçimlere de birlikte gireceği tahmin ediliyor. 

HÜDA PAR, İzmir 4. Olağan İl Kongresi'ni düzenledi. Kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimlere ve ittifak konularına değindi.

Yapıcıoğlu, AK Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin bilgi vererek, "AK Parti'den 3, HÜDA PAR’dan 3 kişi olmak üzere bu görüşmeleri yürütüyorlar. Nerede, nasıl, hangi şekilde bir ittifak olabileceğini, en iyi sonuca nasıl ulaşabileceğimizi ortaya koymaya çalışıyorlar" dedi.

Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel seçimdeki Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de devam etmesi arzusunu paylaştığını belirtti.

"PRENSİP OLARAK 'OLABİLİR' DEDİK" 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı bileşenlerinden olan HÜDA PAR'ın 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerdeki tutumuna dair konuşan Yapıcıoğlu şunları söyledi: 

"Bizim ittifak görüşmelerimiz var, oldu. Orada ortaya çıkan sonuç şudur, biz başından beri dedik ki biz gizli kapaklı iş yapmıyoruz. Birilerinin yaptığı gibi masanın altına saklanmıyoruz. İttifak yaparsak yaptık diyeceğiz. İttifak yapmazsak onu da açıkça söyleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızla birkaç görüşmemiz oldu. En son geçen çarşamba günü görüştük. Genel seçimdeki Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde bir arzu ve isteği olduğunu söyledi. O konuda da irade uyuşması olduğunu da söyledi. Evet, bizde prensip olarak olabilir dedik. Bununla ilgili heyetler kuruldu. AK Parti'den 3, HÜDA PAR’dan 3 kişi olmak üzere bu görüşmeleri yürütüyorlar. Nerede, nasıl, hangi şekilde bir ittifak olabileceğini, en iyi sonuca nasıl ulaşabileceğimizi ortaya koymaya çalışıyorlar. Fakat henüz netleşmiş, kesinleşmiş bir şey yok.” 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...