HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu: Biz kimsenin alternatifi değiliz

- Güncelleme:
HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu: Biz kimsenin alternatifi değiliz

Politika Haberleri

HDP ile kıyaslanmalarına tepki gösteren Zekeriya Yapıcıoğlu “Hüda Par üzerinden Cumhur İttifakı ve AK Parti’yi yıpratma yaklaşımını ahlaki bulmuyoruz” diye konuştu. ‘Özerklik istemiyoruz’ vurgusunda bulunan Hüda Par Genel Başkanı “Bizi zoraki yöntemlerle kötü göstermeye çalışanlar ittifak hâlinde oldukları diğer yapıyı masumlaştırıyor” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Seçime iki ay kala partiler hem hazırlıklarını hem de ittifak görüşmelerini sürdürüyor. AK Parti de Hüda Par heyeti ile müzakerelerine devam ediyor. Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu partileri ile ilgili son günlerde yapılan tartışmalara ilişkin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdikleri desteği Türkiye üzerine kurulan küresel oyunu bozma hamlesi olarak nitelendiren Zekeriya Yapıcıoğlu “AK Parti ile görüşme sürecinde milletvekili pazarlığı yok, yalnızca ülke ve milletimizin menfaatlerini önceliyoruz, MHP ile de herhangi bir sorun yaşamadık” dedi. 

HEPİMİZ KAYBEDERİZ

Seçim sathı mailinde oluşturulan gergin atmosfere vurgu yapan Yapıcıoğlu “Türkiye üzerine hazırlanan karanlık bir kaos planı var. Bunu gördük. Aynı odaklar çukur terörü ve 15 Temmuz gibi kalkışmalarla şansını denedi. Ancak başaramadılar. Fakat bu noktada şunu çok biliyoruz ki vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler de. Farklı kesimleri kışkırtarak yeni düşmanlıklar ve fay hatları üretiyorlar. Bizi bu denli ayrıştıranlar hiç birimizin dostu değil. Bu senaryonun başarılı olması durumunda hepimiz kaybederiz. Böyle bir durumda tek kazanan emperyal güçler olur” dedi.

HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu: Biz kimsenin alternatifi değiliz

BİRLİKTEN YANAYIZ

Hüda Par’ın destek açıklaması sonrası özellikle CHP ve Türk solunda gelen tepkilere dikkat çeken Yapıcıoğlu şunları söyledi: Biz 2018 seçimlerinde de Erdoğan’ı destekledik. O dönem hiçbir biçimde bugün yapılan linç ve anti propagandaya maruz kalmadık. Demek ki bu sefer gerçekten kazanacaklarına fazlası ile inandırıldılar ve Hüda Par o motivasyonu bozdu. Bizimle ilgili akla ziyan iddialar var. Ne parti programımızda ne de söylem düzeyinde zikretmediğimiz hususlar medya ve Millet İttifakı bileşenleri tarafından gündeme getiriliyor. Biz 2012 yılında kurulan bir partiyiz. Programımız hiç değişmedi. Bize ait olmayan bir yığın iddia var. Mesela federasyon, özerklik gibi kavramlar. Hüda Par özerklik ve federasyon isteyen bir parti değil. Ama bunlar tartışılsın, tartışmaktan korkmayalım dedik. 

KÖTÜ GÖSTERİYORLAR

Zekeriya Yapıcıoğlu, Hüda Par’ın hiçbir biçimde HDP ile kıyaslanılmaması gerektiğini ifade etti. Yağcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Kürtlerin siyasi tercihi ve oylarının rengi ile ilgili yapılan tartışmalar büyük bir usul hatası. Neden Laz, Arap, Boşnak, Çerkes ya da Türkmenlerin eğilimleri sorulmuyor? Çünkü Kürtler üzerinden yapılan bu genelleme, HDP’yi parlatma ve Kürtlerin tek temsilcisi olarak gösterme planının parçasıdır. Kürt halkı blok bir refleksle birilerinin gösterdiği partiye oy vermiyor. Bu tuzak kavram ve yaklaşımları fark etmemiz gerekiyor. Diğer yandan Hüda Par, HDP kıyaslamasını hiçbir biçimde doğru bulmuyoruz. Biz inançları ve ilkeleri olan bir partiyiz. Yaptıklarımız ve söylediklerimiz ortada. Diğer kanadın kim olduğu ve eylemleri de ortada. Bizi zoraki yöntemlerle kamuoyuna kötü göstermeye çalışanlar, ittifak halinde oldukları diğer yapıyı ise masumlaştırıyor. Herkes yaptığının hesabını verir. Hem bu dünyada hem de ölümün ötesinde hesaptan kaçma imkânı yok. Hüda Par üzerinden Cumhur İttifakı ve AK Parti’yi yıpratma yaklaşımını ahlaki bulmuyoruz. İttifaklar birbirlerini programlar, politik vaat ve söylemler üzerinden eleştirsin. Biz kimsenin alternatifi değiliz.

BIÇAK SIRTI BİR SEÇİM DÖNEMİ

Suriye, Libya, Irak ve Doğu Akdeniz denklemine dikkat çeken Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu “Tüm bu süreci doğru okumamız gerekiyor. ‘Erdoğan gidiyor’ ya da ‘gitmeli’ kabulü üzerinden oluşturulan algı, aslında etrafımızdaki ateş çemberini içeriye taşıma çabasının bir diğer ifade biçimidir. İstikrarsızlaşan ülke ve coğrafyalara Türkiye’yi de dâhil etmeye çalışıyorlar. Bu nedenle bıçak sırtı bir seçim dönemi geçirdiğimizin farkında olmalıyız. Kandil de aynı kapsamda bu sürecin içerisindedir hatta önemli bir parçasıdır. Çünkü CHP ile ideolojik akrabadır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...