Heyecanları TBMM'ye yansıdı: Kabine yemin etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Heyecanları TBMM'ye yansıdı: Kabine yemin etti

POLİTİKA Haberleri

TBMM Genel Kurulu, seçimlerden sonra ikinci kez toplandı. Yeni kabine üyelerinin yanı sıra, eski bakanlar ve geçen hafta yapılan birleşime katılamayan milletvekilleri de yemin etti.

HABER MERKEZİ ANKARA - Geçici başkan sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulunda önce geçen haftaki birleşimde yemin etmeyen ve aralarında milletvekili seçilen eski bakanların da bulunduğu milletvekilleri ant içti. Ardından yeni kabinenin oluştuğuna ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu.

Bahçeli, daha sonra kabine üyelerini yemin etmek üzere Genel Kurul salonuna davet etti. Yemin için kürsüye ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geldi. Sonrasında sırayla 17 kabine üyesi tek tek kürsüye gelerek yemin etti. Yeni kabine üyelerinin heyecanlı oldukları dikkat çekerken, bu heyecanları yeminlerine de yansıdı.

YANLIŞ OKUDULAR, BAŞA DÖNDÜLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yemin metninin bazı bölümlerini yanlış okuduklarını fark edince, metnin başına döndükleri görüldü.

Yeni kabine üyeleri ile eski bakanların aileleri de Genel Kurul’daki yemin törenini izledi. Yemin töreni sırasında en büyük alkışı eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun alması dikkat çekti. Yeni kabineden ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek en fazla alkışı alan isimler oldu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...