Altılı Masa'da çoklu adaya doğru

- Güncelleme:
Altılı Masa'da çoklu adaya doğru

Politika Haberleri

Altılı Masa’da cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda belirsizlik devam ederken son günlerde her partinin kendi genel başkanının adaylığını gündeme getirmesi dikkat çekiyor.

CHP’li kurmaylar, her platformda parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirtirken, son olarak İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin de kendi genel başkanlarını en iyi aday olarak tanımladı. Lütfü Türkkan, adaylık iddiası olmamasına rağmen en iyi cumhurbaşkanı adayının İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olacağını savundu.

Türkkan “Ben Sayın Akşener’in cumhurbaşkanı olduğunu hayal ediyorum mesela. Ne kadar zarif, naif bir Türkiye olur. Dünya güzelleşir emin olun. Keşke Akşener’i bu konuda ikna edebilsem. Aday olarak çıkabilse, ülkenin rahatlayacağını düşünüyorum” dedi. Gelecek Partili Şahin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında ne güçlü adayın kendi genel başkanları Ahmet Davutoğlu olacağını ileri sürdü. Şahin “Kanaatime, siyasi tecrübeme göre en doğru aday Ahmet Davutoğlu. Daha önce toplumun yüzde 50’sinin oyunu almış bir liderden bahsediyoruz. AK Parti kitlesinin önemli bir bölümü hâlâ Davutoğlu’na inanılmaz bir sempatiyle bakıyor. Böyle bir tabloda ben doğal olarak en doğru adayın Davutoğlu olduğunu her yerde söylüyorum. Cumhurbaşkanının da karşısında rakip olarak görmek istemeyeceği adaylardan birisi Davutoğlu” diye konuştu. FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...