HDP'lilerin açlık grevi sona erdi

HDP'lilerin açlık grevi sona erdi

Politika Haberleri

HDP'li milletvekillerinin, BDP'li milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesi nedeniyle 4 gündür sürdürdüğü açlık grevi sona erdi.

HDP'li milletvekillerinin, BDP'li milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesi nedeniyle 4 gündür sürdürdüğü açlık grevi sona erdi. nbsp;HDP eş başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkcü, HDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel ile parlamentoda basın toplantısı düzenledi.Anayasa Mahkemesi'nin, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için verdiği kararın BDP milletvekilleri için uygulanmamasını ve ikili hukuku protesto etmek için açlık grevi başlattıklarını anlatan Tuncel, Türkiye'nin kuruluşundan bugüne kadar ikili hukukla hep karşılaştıklarını savundu. nbsp;Tuncel, seçme ve seçilme hakkının ihlal edildiğini öne sürerek, iktidar ve anamuhalefetin de çifte standardın ortadan kalkması gerektiğini ifade ettiğini söyledi. nbsp;Tutuklu milletvekillerinin cezaevinde kaldığı her gün, hukukun bir kez daha ihlal edildiğini ileri süren Tuncel, açlık grevlerine son vereceklerini ifade etti.
"Tekrak savaş ilanı demektir"
HDP'li Önder, "Kardeşim hırsızın hiç mi suçu yok?" dedi.
Farkındalık oluşturmak ve tarihsel uyarı yapmak için açlık grevinde olduklarını kaydeden Önder, "Siz Kürtler'e demokratik siyaset yapma hakkı tanıyacağız sözü verdiniz. Silahı bıraktılar, size güvendiler. Bugün ceza tesis edilse dışarı çıkacak olanı, Terörle Mücadele Kanunu ve Kürt'e reva gördüğünüz ikili hukukla burada tutuyorsunuz. Bu, Kürt'e, tekrar savaş ilanı demektir. Bunu herkes görsün. 'Sana demokratik siyaset yok, sen siyaset yapmak istesen de önüne 50 bin tane baraj kurarım' demek, yani savaş demek. Bizim yaptığımız barışı korumak, son bir hamleyle yakalamaya çalışmak" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...