HDP Hatip Dicle'nin peşinde

HDP Hatip Dicle'nin peşinde

POLİTİKA Haberleri

HDP, 7 Haziran'da milletvekilliği teklifini kabul etmeyen Hatip Dicle'yi 1 Kasım'da yenilenecek seçimlerde aday göstermek için ikna turlarına başladı

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın bizzat görüşerek aday olmasını istediği Dicle'den henüz olumlu yanıt alamadığı öğrenilirken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) sözcüsü ve İmralı Heyeti temsilcisi olan Dicle'nin üçüncü bir görevi kaldıramayacağını söylediği belirtiliyor.


HDP MYK'dan yapılan yazılı açıklamada 1 Kasım seçiminde sandık güvenliğinin 7 Haziran'dan daha önemli olduğu vurgulandı. 1 Kasım'da yasal yetkileri olan Sandık Kurulu Üyesi de görevlendirileceği belirtilen açıklamada, “Sandık Kurulu Üyeliği, 7 Haziran seçimleriyle kazandığımız bir haktır ve karşılığında YSK tarafından ücret alınabilecek resmi bir görevdir. Sandık Kurulu Üyemiz olarak bize katılabilirsiniz” çağrısı yapıldı.

Haberturk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...