HDP 'blok sandıklarda' oy kaybetti

/ Kaynak: AA
HDP 'blok sandıklarda' oy kaybetti

POLİTİKA Haberleri  / AA

HDP'nin 7 Haziran seçiminde yüzde 95 ve üzeri oy aldığı sandıkların sayısı, 1 Kasım'da yaklaşık yüzde 35 azaldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı sandıklarda, 7 Haziran seçiminde yüzde 95 ve üzeri oy alan HDP, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, hem sandık sayısı hem de oy bakımından yaklaşık yüzde 35'lik bir kayba uğradı.


7 Haziran'da HDP'nin yüzde 95 ve üzeri oy aldığı sandık 3 bin 34 iken, 1 Kasım'da bu sayı bin 42 düşerek, bin 996'ya, oyları da 639 bin 385'ten 222 bin 559 azalarak, 416 bin 826'ya geriledi.


Söz konusu düşüş, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşadığı oy kaybından daha fazla orana sahipken, bu düşüşteki en büyük etkenin, 1 Kasım seçiminde alınan güvenlik önlemleri olduğu belirtildi. Yüzde 95 ve üzeri oy çıkan sandık sayısındaki azalma, bölgede tehdit ve baskıdan kurtulan seçmenin, alınan önlemlerle iradelerini 7 Haziran seçimlerine göre sandığa daha rahat yansıttığı şeklinde değerlendirildi.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...