HDP aday çıkaracak mı? Meral Danış Bestaş karar tarihini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimine iki ay kala partilerin stratejileri de belirginleşmeye başladı. Millet İttifakı ile görüşme hazırlığında olan HDP' nin adayının kim olduğu ya da aday çıkarıp çıkarmayacaklar ise merak ediliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan HDP'li Meral Danış Bestaş, nihai kararı açıklayacakları tarihi duyurdu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ocak ayında partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, "HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek“ demişti. Bu açıklamadan aylar sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masa adayı olarak açıklanmasının ardından HDP, kararını yeniden gözden geçirme kararı aldı. Bu bağlamda Kılıçdaroğlu'na çağrı yapan HDP'nin talebi karşılık buldu. Konuya ilişkin açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumartesi gerçekleşecek HDP-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından, son kararın da verileceği belirtti.

"GÖRÜŞME SONRASI KARARIMIZI AÇILAYACAĞIZ"

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalar yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumartesi günü HDP'ye düzenleyeceği ziyarete ilişkin konuştu.

Bestaş konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Gündem çok açık tabii.. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak partimizi ziyaret edecek. Gündem tabi ki bu adaylık etrafında şekillendirilecek. Nitekim cumhurbaşkanlığı adayları bu tip ziyaretlerde karşılıklı görüş alışverişinde bulunurlar. İlkeler tartışılık ve bu bir defa da olmayabalir. Başka zamanlarda da bu görüşmeler yapılabilir. Cumartesi de bu doğrultuda görüşme gerçekleştirilecek. Bizim depremden önce cumhurbaşkanı adayı çıkarma gibi bir kararımız vardı. Ama deprem dolayısıyla bu karar uzunca bir süre ötelendi. Bütün çalışma arkadaşlarımızla deprem alanlarındaydık. Bu sebeple de birçok şey yön değiştirdi. Bu kadar büyük bir acı, yıkım varken seçimleri konuşmak çok ağır geliyor. Bu nedenle biz kararımızı tekrar değerlendirme kararı aldık. Görüşme sonrası kısa süre içerisinde aday çıkartıp çıkartmayacağımızı, Kılıçdaroğlu'nu destekleyip desteklemeyeceğimizi açıklayacağız."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...