'Hayır' politikası işe yaramadı

'Hayır' politikası işe yaramadı

POLİTİKA Haberleri

MHP 39 milletvekili kaybetti. Bahçeli'nin memleketinde de AK Parti kazandı. MHP, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla 4 puanlık düşüş yaşamış oldu

MHP'de 4 puanlık düşüş soğuk duş etkisi yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran'dan bu yana sürdürdüğü 'Hayır' kampanyasına seçmen de sandıkta 'hayır' dedi. Bir önceki seçime göre 39 milletvekili kaybeden MHP'de partinin önemli isimlerinden bazıları da bu sonucun ardından TBMM dışında kaldı. 


4 PUANLIK KAYIP 
Sandıklar açıldıkça 4 puanı aşkın oy kaybedildiğinin ortaya çıkması MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de bulunduğu parti genel merkezinde moralleri bozdu. MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde oyu yüzde 16.3 olmuştu. Yüzde 12'lere düşen oyla birlikte birçok şok yaşandı. Bir önceki seçime göre 39 vekil yitirilirken, Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Eskişehir'de, Sadir Durmaz Yozgat'ta, Durmuş Yılmaz ise Uşak'ta seçimi kaybetti. TBMM Başkanvekili Koray Aydın da Trabzon'da seçimi kaybetti. Meclis Başkanlık Divanı üyesi Emin Çınar da Kastamonu'da seçilemezken, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu Ankara'da kazanamadı. 


BARAJ SEVİNCİ 
Gece yarısı bir açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi devlet ve iktidarın tüm imkanlarıyla mücadele ederek, dik duruşunu koruyarak, milli ve tarihi emanetlere sahip çıkarak, dahası tüm tuzakları bozarak, oy ve milletvekili sayısı itibariyle yeterli olmasa da TBMM'de temsil edilme imkanına yeniden kavuşmuştur" diyerek adeta barajı geçmelerinin zafer olduğu vurgusunda bulundu. Bahçeli, "Partimizin tüm kadroları sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır. Türkiye'nin hak, hukuk ve tarihi çıkarlarını savunmaya samimiyetle devam edilecektir. Bu hususta azmimiz sınırsızdır" diyerek de "istifa edecek" söylentilerinin asılsız olduğuna yanıt vermiş oldu.  (Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...