Hasan Bitmez son meclis konuşması (VİDEO) NE DEMİŞTİ? Mecliste kalp krizi geçirip vefat eden Hasan Bitmez'in İsrail Filistin savaşı hakkındaki son sözleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hasan Bitmez son meclis konuşması (VİDEO) NE DEMİŞTİ? Mecliste kalp krizi geçirip vefat eden Hasan Bitmez'in İsrail Filistin savaşı hakkındaki son sözleri

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TBMM meclisinde yer alan Saadet Partisi milletvekillerinden Hasan Bitmez'in son meclis konuşması, gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Mecliste kalp krizi geçirdikten sonra tedaviye alınan ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in son konuşması araştırılıyor. Hasan Bitmez'in İsrail Filistin savaşı hakkındaki son sözleri ve Hasan Bitmez'in son meclis konuşması (VİDEO) haberimizde!

Hasan Bitmez'in son meclis konuşması, dikkat çekmeye devam ediyor. Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez, 12 Aralık 2023 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşmasını yaparken fenalaşarak cümlelerini hızlıca toparladı. "Selam ve saygıyla" dedikten kısa bir süre sonra yere yığılan Bitmez'e ilk müdahale mecliste bulunan doktor milletvekillerinden geldi. Kürsünün yanında bir süre kalp masajı yapılan Hasan Bitmez'in son meclis konuşması ise oldukça manidar. İşte, Hasan Bitmez'in son sözleri ve meclis konuşması...

HASAN BİTMEZ SON MECLİS KONUŞMASINDA NE DEDİ?

12 Aralık 2023 tarihinde TBMM Genel Kurulunda, Meclis, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve yüksek yargı kurumlarının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerinde söz alan Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve hükümetin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu sözlerinin sonunda fenalaştı. 22 dakika süren konuşmasında kendisini kötü hissederek genel Kurula "Hepinizi saygıyla selamlıyorum" sözlerini söyledikten sonra yere yığıldı.

Düşerken kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa başına çarpan Bitmez'e ilk müdahaleyi doktor milletvekillerinden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş yaptı. Yaklaşık 10 dakika boyunca kalp masajı yapılan Bitmez, hastaneye kaldırıldı.

HASAN BİTMEZ'İN SON SÖZLERİ

Kürsüde konuşmasını bitirmesine kısa süre kalırken bayılan Hasan Bitmez’in son sözleri, Sezai Karakoç’un “Onlar Sanıyor Ki” şiirinden alıntılar oldu:

“Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar.”

22 dakika süren konuşmasında, milletvekilleriyle yaşadığı konuşmaları bu şiirle devam ettiren Bitmez, "Hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedikten sonra yere yığılarak bayıldı.

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Giresun'da 1969'da dünyaya gelen Bitmez, yükseköğrenimini El-Ezher Üniversitesi'nde tamamladı.

Bitmez, Gebze İmam-Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Dergisi, International Islamic Federation of Student Organizations, International Youth Form, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi gibi pek çok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk ve başkanlık görevleri başta olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ile Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyesi olan Bitmez, İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanlığı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyordu.

Arapça ve İngilizce bilen Bitmez, evli ve bir çocuk babasıydı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...