Haluk Koç, 'Türkiye bu hesaplaşmayı yapmak zorunda'

Haluk Koç, 'Türkiye bu hesaplaşmayı yapmak zorunda'

Politika Haberleri

CHP'li Haluk Koç, "Bu kirli ilişkilerin ve yolsuzlukların ucu nereye uzanırsa uzansın bu hesaplaşmayı Türkiye artık yapmak zorundadır"

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, MYK devam ederken düzenlediği basın toplantısında, güncel konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. MYK'nın tek gündem maddesinin İstanbul merkezli operasyon olduğunu belirten Koç, dünden beri yaşananları ibret verici olduğunu söyledi. nbsp;Bu sabah İstanbul'da birçok emniyet müdürünün ve şube müdürünün görevden alındığı bilgisinin geldiğini belirten Koç, görevden almaların, "iddiaların üzerinin örtülmek istendiği ve soruşturmanın karartılması" anlamına geleceğini ileri sürdü. Koç, "Demek ki bir şeylerden korkuyorsunuz, bu suçun kabul edilmesidir, suçun üstlenilmesi, sahiplenilmesidir. Bu açıkça bir suçtur, adalete müdahaledir. Bu yolsuzluk iddialarının bu hırsızlık olaylarının üzerinin kapanması istenmektedir, bu olaylar karartılmak istenmektedir. Bu kadar açık ve bunu Türk milletinin gözünün önünde yapıyorlar" dedi. Olayların ortaya çıkmasının ardından bakanların dünkü programlarını iptal ettiklerini de anımsatan Koç, "İstifa etmek için falan değil. Amaç emniyet müdürlerinin görevden alınmasıyla ortaya çıkıyor, amaç bu soruşturmayı nasıl karartırız, nasıl üzerini örteriz. Şu saate kadar istifa etmemiş olmaları nbsp;ve polis müdürlerini görevden alma tasarrufları hükümetin topyekün, İçişleri Bakanı aracılığıyla bu gayretini içinde olduğunu gösterir" değerlendirmesini yaptı. nbsp;Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sessiz kalmakla eleştirirken, bu konuda mutlaka halkın karşısına çıkıp açıklama yapması gerektiğini söyledi. "Tüm Türkiye, temiz bir siyaset, yolsuzluklardan, arsızlıklardan, şımarıklıklardan, hırsızlıklardan, küstahsızlıklardan temizlenmiş bir demokrasi istiyor" diyen Koç, "Bu kirli ilişkilerin ve yolsuzlukların ucu nereye uzanırsa uzansın bu hesaplaşmayı Türkiye artık yapmak zorundadır. Bu kirle, yükle Türkiye yoluna devam edemez" ifadesini kullandı.


Koç, şunları kaydetti:


"Türkiye'de bu davanın savcılarının nasıl davadan alındıkları, savcı iken sanık haline getirildikleri herkesin hafızasındadır. Buradan tüm yetkilileri ve sorumluları millet adına CHP olarak bir kere daha uyarıyoruz. Bu soruşturmanın savcıları ile oynamayın HSYK'yı böylesi bir girişiminize sakın alet etmeyin. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısına da sesleniyorum; soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili bir tasarrufunuz, sizi doğrudan işin tarafı haline sokar. İşin içine bazı telkinlerle başka savcıları sokma gayretlerine direniniz. Zaten yaralı olan yargıyı ve hukuk kavramını katlettirmeyiniz. Hırsızlık ve yolsuzluklarla ilgili görevini yerine getirmeye çalışan tüm iktidar baskılarına direnenlerin yanındayız. Kim bu çocuklar? Bu çocuklar babaların mesleğini mi icra ediyorlar? Babalarının bakanlık yetkilerini mi, imtiyazlarını mı kullanıyorlar? Başbakanın konuyla ilgili suskunluğu manidardır. Dün nbsp;yüzündeki gerginlik ve ayak üstü yaptığı ürkek, korkak, temelsiz açıklamalar, sıranın nerelere ulaşılabileceğinin işaretleri. Başbakanın aylardır sürdüğü belli olan olaylardan, yani '1,5 milyon dolar rüşvet alırken' görüntülendiği söylenen twitçi bakandan, bu manzaralarından diyelim ki haberi yoktu ve şu anda haberiniz oldu Sayın Başbakan. O zaman neden hala mütereddit davranıyorsunuz, gereğini yapsana..."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...