Halaçoğlu'ndan HDP'ye sert tepki!

/ Kaynak: AA
Halaçoğlu'ndan HDP'ye sert tepki!

Politika Haberleri  / AA

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, HDP'nin 1 Kasım çağrısı için "Hükümetten daha çok taviz koparmak için ayaklanma çıkaracaklar" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, HDP'nin Kobani için yarın eylem yapılması çağrısına tepki göstererek, "Hükümetten daha çok taviz koparmak için ayaklanma çıkaracaklar" dedi.Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Halaçoğlu, Kobani'ye Peşmergenin geçişinin Anayasa'ya aykırı olarak sağlanmasına rağmen sokağa çıkılmasının sağduyuyla alakası olmadığını söyledi.
Bölgede 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde çıkan olaylarda ayaklanmanın provasının yapıldığını ifade eden Halaçoğlu, "Hükümet seçime kadar uğrayacağı zarar nedeniyle her türlü tavizi veriyor. Karşısındakiler de bunun farkında. Hükümetten daha çok taviz koparmak için ayaklanma çıkaracaklar" diye konuştu.KCK tutuklularının serbest bırakıldığını, bölgede polisin karakola, askerin kışlaya çekildiğini ve bunların sorumlusunun hükümet olduğunu öne süren Halaçoğlu, "Ayaklanma çağrısı yapanları kınamıyorum, hükümeti kınıyorum" dedi.
Halaçoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarın şiddet olayları meydana gelmesi halinde bunu yapanların daha çok zarar göreceğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Kuru gürültü. Kurşuna mı dizecekler? Devlet kanunlara, Anayasa'ya uygun davranır" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...