Güzel bir geleceğe yürüyoruz

Düzenleyen:
Güzel bir geleceğe yürüyoruz

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu, “AK Parti belli bir zamana hapsedilebilecek bir hareketin değil, tarihten geleceğe yürüyen kutlu bir yürüyüşün adıdır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün eğitim hayatına başlayan AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi’nin (AKSEM) açılışında konuştu. Partililere ilk dersi veren Başbakan Davutoğlu, konuşmasında ahlaki tavsiyelerde bulundu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına değindi ve Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Gençlerin yoğun tezahüratı yüzünden sık sık konuşması kesilen Davutoğlu, şu mesajları verdi: 
“EDEP YA HU!” MESAJI
“Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu’ndan başlamak üzere bütün evlerin baş köşesine ‘edep yahu’ hattını yerleştirmek isterdim. Bütün siyasi partilere, okullara, bütün mekanlara edep yahu... Bizim nihai hedefimiz bu mekanları uzun süre işgal etmek değil. Kim bir makamı ‘uzun süre muhafaza edeyim’ derse Allah onu bizim yanımızda barındırmasın.
KONJOKTÜREL DEĞİLİZ
Bürokratik elitizim ile cumhur hep karşı karşıya gelmiştir. Ezanı Muhammedî’nin aslından koparılmasından, tarihi değerlerimizin tümüne savaş açılmasına kadar giden bu elitist bürokrasiye karşı biz cumhuru temsil eden kökten geliriz. Gerçek cumhuriyetçi biziz, gerçek millî biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz. Hiçbir siyasi parti üzerine Ak Parti kadar çok milletlerarası makale yazılmadı. AK Parti herhangi bir siyasi konjonktürde çıkmış ve belli bir zamana hapsedilebilecek bir hareketin adı değil, tarihten geleceğe yürüyen kutlu bir yürüyüşün adıdır. Köklü bir gelenekten geliyoruz, güzel bir geleceğe yürüyoruz.
Ahlaki özümüzü koruyacağız. Ahlaki özden kopan bir hareket bir çıkar grubu haline dönüşür. Ben Ak Parti teşkilatına güveniyorum. Diyecekler ki ‘biz bir çıkarın değil ahlaki bir idealin peşindeyiz’ Aramızda siyaseti çıkar alanı olarak görenler olmayacak. Ola ki çıkarsa onlardan hesap soracağız. Hazreti Ömer’in adaletini sadece birbirimize örnek olarak anlatmak için okumadık, yaşatmak için yaşadık. Ahlaki özümüzü kaybedersek, bizi 28 Şubat’ın zor şartlarında sahip olduğumuz devrimci ahlaki ölçüleri kaybedersek tehlike o zaman başlar. 
DOKUNULMAZLIK MESELESİ
Dokunulmazlık dosyası geldiğinde korkacağımız zannettiler. Biz de çıktık hodri meydan dedik. Hiçbiri meydanda kaldı mı? Kalamadılar. Anayasa geçici madde değişikliğini meclise sunuyoruz. Ortada CHP, MHP, HDP var mı? Yok. Ama biz bu meydandayız. Allah bizi milletimizin huzuruna hiçbir zaman bu ahlaki özden kopmuş şekilde çıkartmasın.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...