Güvenoyu sonrası sıra 'Yardımcı Kabine'de'

Güvenoyu sonrası sıra 'Yardımcı Kabine'de'

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan 62'nci Hükümet'in işbaşı yapmasının ardından, gözler "Yardımcı" kadrolara odaklandı.

Bakanların, 6 Eylül'de yapılacak güvenoylaması sonrası, yeni "bakan yardımcıları" da görevlendirmesi planlanıyor. Bu nedenle, eski milletvekillerinden bürokratlara, akademisyenlerden iş dünyasına kadar farklı kesimler, 21 bakan yardımcısından biri olabilme beklentisi taşıyor. Türkiye'nin ilk Bakan Yardımcıları şunlardı: Veysi Kaynak (Adalet), Aşkın Asan (Aile ve Sosyal Politikalar), Alaattin Büyükkaya (AB), Davut Kavranoğlu (Bilim Sanayi ve Teknoloji), Halil Etyemez (Çalışma ve Sosyal Güvenlik), Muhammet Balta (Çevre ve Şehircilik), Naci Koru (Dışişleri), Murat Mercan (Enerji ve Tabii Kaynaklar), Fatih Metin (Gümrük ve Ticaret), Yusuf Tekin (Gençlik ve Spor), Kutbettin Arzu (Gıda Tarım ve Hayvancılık), Mehmet Ceylan (Kalkınma), Abdurrahman Arıcı (Kültür ve Turizm), Hasan Kemal Yardımcı (Milli Savunma), Orhan Erdem (Milli Eğitim), Abdullah Erdem Cantimur (Maliye), Nurettin Akman (Orman ve Su İşleri), Osman Güneş (İçişleri), Agah Kafkas (Sağlık), Yahya Baş (Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme), Mustafa Sever (Ekonomi). Oğuzhan Şahin ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...