Gültekin Uysal'dan çarpıcı 'adaylık' açıklaması: 'Altılı masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz

Düzenleyen:
Gültekin Uysal'dan çarpıcı 'adaylık' açıklaması: 'Altılı masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz

POLİTİKA Haberleri

Muhalefet partilerinin bir araya gelerek oluşturduğu 'altılı masa' hala Cumhurbaşkanı adayını açıklamazken, iddialar ve söylemler peş peşe geliyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan altılı masanın ittifaklarından Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayın kendi içlerinden birisi olması gerektiğini söyledi.

2023 seçimleri için geri sayıma geçilirken, ana gündem maddesi ise Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı. Cumhur İttifakı, adayını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklarken, Millet İttifakı ise adayını henüz açıklamadı. Kulislerde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimler konuşulurken, son dönmede en çok öne çıkan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Sosyal medya hesabından gündeme dair bir dizi paylaşımda bulunan ve 'altı masa'nın ortaklarından olan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, son paylaşımında "Adayın 'Altılı Masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı. Uysal'ın bu sözleriyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu işaret ettiği düşünülüyor.

"ADAYIN 'ALTILI MASA' İÇİNDEN ÇIKMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİZ"

Uysal, açıklamalarında şunları söyledi:

"Sadece fikir birlikteliği yapmak yetmez, duygudaşlık da gerekir. Adayın 'Altılı Masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz."

Gültekin Uysal'dan çarpıcı 'adaylık' açıklaması: 'Altılı masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Uysal, daha önce katıldığı bir radyo programında, "Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına durumuna nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna cevap vermişti.

Uysal, "Bizim için birinci öncelik cumhurbaşkanlığı. Tabiî ki TBMM'de de Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme geçmek adına güçlü çıkmak zorundayız. Cumhurbaşkanı adayı konusunda temel kuralları koyduk 6’lı masa olarak. Ben Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarım. Bu masanın oluşumunda önemli katkılar sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu doğal olarak da isterse hakkıdır. Bu manada bizlerde gerekli desteği veririz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...