Gül'den Esad'a son uyarılar

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Gül'den Esad'a son uyarılar

Politika Haberleri  / OZEL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'nin dönüşü olmayan yol içerisinde olduğunu belirterek, Esad'a çekil çağrısında bulundu.



Cumhurbaşkanı Gül, Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'ı Çankaya Köşkünde resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısı öncesinde iki ülke cumhurbaşkanları Türkiye ile Güney Kore arasında stratejik işbirliği kurulmasına ilişkin anlaşmayı imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı. Suriye ile ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül önemli açıklamalar yaptı. Rusya ve Çin'in veto ettiği BM'deki Suriye oylamasından üzüntü duyulduğunu belirten Gül, "Artık soğuk savaş döneminin bittiğini herkesin hatırlaması gerekir. Ülkelerin içindeki insan hakları ihlallerinin, insanlara karşı askeri güçlerin kullanılmasının bu dünyada yeri yoktur. Bu çok dikkate alınmadı" dedi.
Suriye Bizi Çok Kaygılandırıyor
Cumhurbaşkanı Suriye'de son günlerde ve geçen hafta içinde çok büyük kayıpların yaşandığına dikkati çekerek, "Suriye'de, çok büyük acılar çekilmeye başladı. Doğrusu çok kötü senaryoya doğru gidiyor Her şey, bu da bizi çok kaygılandırıyor" diye konuştu. Suriye'nin geri dönüşü olmayan bir yol içerisinde olduğu uyarısını yapan Gül, Esad'a "Cumhurbaşkanı Esad'ın hem kendi ülkesine hem de kendi halkına yapabileceği en iyi iyilik bu politikalarda ısrar etmemesi ve değişimi kabullenmesi" sözleriyle mesaj yolladı.
Ümit Ederiz ki Esad Görür ve Vazgeçer
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak Arap Ligiyle beraber çalıştığını hatırlatarak, "Ümit ederiz ki Suriye'de artık her şey için çok geç olduğunu, yapılacak her şeyin de çok geride kaldığını ve az olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı görür ve ona göre bu işlerden vazgeçer" şeklinde konuştu.
Nükleer Görüşmelere Start Verildi
Cumhurbaşkanı Gül, Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ile iki ülke arasında bir dönem gerçekleşen ancak daha sonra kesilen nükleer santral ihalesi görüşmesini de konuştuklarını açıkladı. Gül iki ülkenin ilgili bakanlarının görüşmeleri gerçekleştireceğini söyledi. nbsp; Güney Kore Cumhurbaşkanı da kardeş ülke olarak gördükleri Türkiye ile nükleer alanda işbirliği yapma arzusunda olduklarını kaydetti.
Savunma Sanayisinde İşbirliği
Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye ile Güney Kore arasında savunma sanayi alanında da işbirliğini ele aldıklarını da vurguladı. Atak helikopteri projesine Güney Kore'yi de davet eden Gül'e Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak "Savunma sanayi projelerinde işbirliği sözü verdik. Çok güzel neticeler alacağız" diye konuştu.
Politika
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...