Gül, kraliyet sarayına faytonla geldi

/ Kaynak: CHA
Gül, kraliyet sarayına faytonla geldi

Politika Haberleri  / CHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İsveç ziyareti renkli görüntülerle başladı. Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım, İsveç Kralı XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia tarafından Kraliyet Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Liderler Kraliyet Sarayı'na faytonlarla geldi. Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Silvia ile Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Gustaf'ı ayrı faytonlar taşıdı. Toplam 60 attan oluşan kortej büyük ilgi çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İsveç ziyareti renkli görüntülerle başladı. Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım, İsveç Kralı XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia tarafından Kraliyet Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Liderler Kraliyet Sarayı'na faytonlarla geldi. Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Silvia ile Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Gustaf'ı ayrı faytonlar taşıdı. Toplam 60 attan oluşan kortej büyük ilgi çekti. nbsp;

FOTO GALERİ

Gül çifti Saray'a gelmeden önce ilginç bir protesto gösterisi yaşandı. Kuyruğunda ''İsveç, Türkiye 1915 soykırımını tanısın' pankartı taşıyan bir uçak Stockholm'ün üzerinde birkaç tur attı. Daha sonra bölgeden ayrıldı. nbsp;

##tgvideo##

Soğuk nedeniyle Saray içinde yapılan karşılama töreninde Gül, Kral'a Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı takdim ederken, Kral da Gül'e İsveç'in en üst düzey nişanı olan Serafim Nişanı'nın takdim etti. Gül, Kral'a ayrıca dönemin İsveç Kralı Oscar'ın Sultan II. Abdulhamid'e tevdi ettiği Serafim Nişanı'na ait 11 Temmuz 1897 tarihli mektubun replikasını sundu ve bir de ipek halı hediye etti.

Bu arada İsveç Kralı'nın amcasının karısı Prenses Lilian'ın vefatı nedeniyle Saray ve çevresinde İsveç ve Türk bayrakları da yarıya indirildi. Gül'e İsveç ziyareti sırasında bazı bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra Süryani Ortodoks Cemaati ruhani lideri ve Patrik vekili Metropolit Yusuf Çetin ile aralarında Ali Sabancı ve İbrahim Hattat'ın da bulunduğu birçok işadamı eşlik etti.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...