Gül, Erdoğan'la ayda bir görüşecek

Düzenleyen:
Gül, Erdoğan'la ayda bir görüşecek

POLİTİKA Haberleri

Abdullah Gül’ün görüşlerini dinleyen Erdoğan’dan gelen “Bundan sonra daha sık bir araya gelelim” önerisi kabul gördü.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Ankara 2 gündür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sürpriz buluşmasını konuşuyor. Edinilen bilgilere göre; AK Parti’nin ağır toplarından Bülent Arınç’ın, Erdoğan ile parti yönetiminin tepkisini çeken açıklamalarından sonra salı gününden itibaren ilginç bir ‘Gül’ trafiği yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül’ü Ankara’ya davet etti; Külliye’deki buluşmada ise, Arınç’ın sözlerinden duyduğu rahatsızlığı iletti. Gül, ise sosyal medyada AK Parti’ye yakın olduğu iddia edilen bazı hesaplardan hem kendisine hem de Arınç ve partinin kuruluşunda emeği geçen diğer bazı isimlere yönelik hakarete varan eleştirileri gündeme getirdi. Erdoğan, bu konuda gereğinin yapılacağını söyledi. 3 saatten uzun süren yemekte ayrıca Suriye başta olmak üzere dış politika ve terörle mücadele konuları ele alındı. Abdullah Gül’ün görüşlerini dinleyen Erdoğan’dan gelen “Bundan sonra daha sık bir araya gelelim” önerisi üzerine, görüşme takviminin ayda bir kere olabileceği konusunda görüş birliğine varıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül’e, özellikle dış politika konusundaki görüşlerinden yararlanmak istediğini belirtti. Gül’ün önceki akşam, Arınç başta olmak üzere AK Parti’nin ağır toplarından Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün’le buluştuğu yemekte de genel siyasi değerlendirme yapıldığı; diğer konulara girilmediği öğrenildi.


ACI GÜNÜ
Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...