Grev yasağı Anayasa Mahkemesi yolunda

Grev yasağı Anayasa Mahkemesi yolunda

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül'ün havayolu çalışanlarına grev yasağı getiren yasayı onaylamasının ardından Hava-İş Sendikası yasağı CHP ile birlikte Anayasa Mahkemesi'ne götürecek.

Hava-İş Sendikası havayolu çalışanlarına grev yasağı getiren yasanın iptali için CHP ile birlikte Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Konuyu değerlendiren Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, "CHP Cumhurbaşkanı'nın onaylaması durumunda yasayı Anayasa Mahkemesi götürme sözü verdi. Oradan da aksi bir karar çıkarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" dedi.

SUAVİ'DEN EYLEMCİLERE DESTEK nbsp;
Eylemlerine THY çalışanlarından fazla destek gelmemesinin sebebini de değerlendiren Ayçin, "THY 305 kişinin işten çıkarıldığına dair resmi tebligat yapmadı. 45 arkadaşımız tebligat aldı. Onlar da buradalar. Diğer 206 arkadaş kendilerine resmi tebligat yapılmasını bekliyorlar. Eylemimiz sonuç alıncaya kadar devam edecek" şeklinde konuştu. Sanatçı Suavi de yurtdışından dönerken eylemcilerin yanına gelerek destek verdi. İşçilerin elinden en temel hakkı olan grev hakkının jet yasayla ellerinden alındığını aktaran Suavi, "Buna demokrasi denilemez. Oturmuş kadroları bu kadar tasfiye etmek grev haklarını elinden almak üzerinden ileri demokrasi cümlesi kurmak Türkiye ve herkesle dalga geçmektir. Bu havalimanlarından sezon gereği onlarca sanatçı gelip gidiyor. Bu konuda duyarlı onlardan duyarlı davranıp 3-5 saatini buraya vermelerin istiyorum" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...