Fatma Şahin Tekirdağ'da

/ Kaynak: AA
Fatma Şahin Tekirdağ'da

Politika Haberleri  / AA

Fatma Şahin, kalkınma hedefinde en temel noktanın sivil toplum kuruluşu olduğunu söledi.

Şahin, Tekirdağ'daki bir restoranda şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkan ve üyeleriyle yaptığı görüşmede, bakanlığın yeniden yapılanması sürecinde en büyük gücü sivil toplumdan aldıklarını, çok önemli yasal düzenlemeleri de sivil toplum ile beraber çalışarak yaptıklarını ifade etti. Bugün gelinen noktada yaşama dokunan ve yaşam kalitesini yükselten özellikle dezavantajlı grupların pozitif ayrımcılık yaparak verdiği desteği çok önemsediklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: "Katılımcı ve çoğulcu demokrasilerde sivil toplum çok önemli yer tuttuyor. Kalkınma hedefinde en temel nokta sivil toplum kuruluşlarıdır. Bir ülkenin demokratikleşme çıtası, o ülkedeki sivil toplumun gücüyle bağlantılıdır. Bizim alanımızda insan odaklı çalışmalarda sivil toplumun gücünü kendi gücümüz olarak görüyoruz." Bakanlık bünyesindeki altyapı ve yasal değişiklikleri parlamentodan
tüm siyasi partilerin desteğiyle geçirdiklerini de dile getiren Şahin, bundan sonraki yapacakları çalışmalarında da en büyük gücü sivil toplumdan alacaklarını vurguladı. Toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut ile diğer protokol üyeleri katıldı. Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı ziyaret eden Bakan Şahin, Tekirdağ 1 Nolu T tpi kapalı cezaevinde düzenlenen, Beyazay Derneği nbsp;"Aydınlan-Aydınlat" projesinin belge törenine de katıldı.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...