Fatih Erbakan'dan 'ittifak' sorusuna dikkat çeken cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fatih Erbakan'dan 'ittifak' sorusuna dikkat çeken cevap

POLİTİKA Haberleri

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'altılı masa'dan ayrılması ve sert açıklamalarda bulunması siyaset gündemine bomba gibi düşerken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Kılıçdaroğlu çağrı yaparsa tavrınız ne olur?" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala siyasi kulisler hareketlendi, muhalefet parti liderlerinin oluşturduğu 'altılı masa'da oluşan çatlak ise gündeme bomba gibi düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemediğini resmen açıklaması ve İmamoğlu ile Yavaş'a 'adaylık' çağrısı yapması sonrası gözler muhalefet liderlerine çevrildi. 

Akşener'siz dün ilk kez bir araya gelen Millet İttifakı'nın bugün cumhurbaşkanı adayını açıklaması beklenirken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

"KILIÇDAROĞLU ÇAĞRI YAPARSA TAVRINIZ NE OLUR?"

Erbakan, kendisine yöneltilen "Kılıçdaroğlu çağrı yaparsa tavrınız ne olur?" sorusuna cevap verdi. Erbakan, "Bu noktada ideolojik olarak ciddi ayrıştığımız hususlar olması sebebiyle böyle bir birlikteliğin olma ihtimalini çok düşük görüyoruz. Bunlar görüşülür, istişare edilir ama bizim çizgimiz ortada" dedi.

"SİYASETTE 24 SAAT UZUN BİR ZAMAN"

Siyasette 24 saatin çok uzun olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, "Şu anda içinde bulunduğumuz durumda kendi başımıza seçimlere girip, adayımızı çıkaracağız. Siyasette 24 saat uzun bir zaman. Eğer prensiplerde anlaşabilirsek, 'bir ittifakta olmayız' diye kesin bir çizgimiz yok. Mesele milletvekili olmak ve Meclis’e girmekten ziyade prensipler üzerinde uzlaşmaktır. Bugün geldiğimiz aşamada böyle bir ittifakla anlaştığımız yok. Kendi başımıza gireceğiz, o şekilde gözüküyor" ifadelerini kullandı.

"SEÇMEN ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİ YAPACAKTIR"

Altılı masada yaşananlarla ilgili de konuşan Erbakan, "Birçok sürtüşmeler vardı, en sonunda böyle bir noktaya gelindi. Bu tablo hem partilerin hem de Millet İttifakı seçmeninin moral ve motivasyonu üzerinde olumsuz bir etki yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...