Eski vekiller bakan yardımcısı oldu: Atamalarda dikkat çeken isimler...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Politika Haberleri

Erdoğan, yeni atamalarda tercihini partide âdeta ‘nefer’ gibi çalışan isimlerden yana kullandı. Partinin ‘Atom karıncası’ Ramazan Can Adalet’e, hukukçu Bülent Turan, İçişleri’ne atandı. 2000 senesinde köyde harman yaparken ÖSS birincisi olduğunu öğrenen Oruç Baba İnan ise 23 sene sonra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

EMRAH ÖZCAN VE CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaklaşık 10 gündür üzerinde çalıştığı bakan yardımcıları belli oldu. İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda, mevcut bakan yardımcılarının tamamı değiştirildi.

TERCİH 'NEFER'LERDEN YANA

Erdoğan, yeni atamalarda tercihi partide âdeta ‘nefer’ gibi çalışan isimlerden yana kullandı. 3 dönem kuralına takıldığı için bu dönemde Meclis dışında kalan eski milletvekillerinden ve AK Parti’nin ‘Atom karıncası’ Ramazan Can Adalet Bakan Yardımcılığına, partinin hukukçularından Bülent Turan İçişleri Bakan Yardımcılığına, Adıyaman eski Milletvekili Ahmet Aydın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına, Osman Boyraz Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığına getirildi. 27’nci dönem milletvekillerinden Nevzat Şatıroğlu ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığına atandı.

Bakan yardımcısı olarak atanan bazı isimler de, AK Parti teşkilatlarında uzun süre görev yapan isimlerden seçildi. Daha önce AK Parti İstanbul teşkilatında ve genel merkez yönetiminde görev alan Leman Yenigün ile Sevim Sayim Madak ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılına atandı. Eski TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına getirildi.

Ramazan Can, Ahmet Aydın, Ahmet Yıldız, Ahmet Berat Çonkar, Nevzat Şatıroğlu, Hamza Yerlikaya, Abdullah Cantimur, Bülent Turan, Alparslan Kavaklıoğlu, Şuay Alpay, Ebubekir Gizligider, Osman Boyraz ise daha önce milletvekilliği yapıp bakan yardımcılığına atananlar isimler arasında yer aldı.

ÇAVUŞOĞLU’NUN EKİBİ KORUNDU

Daha önceleri hem vekillik hem büyükelçilik görevi yapan, aynı zamanda geçmiş dönemlerde Dışişleri Bakan Yardımcılığı yapan tecrübeli siyasetçi Ahmet Yıldız, uzun bir aradan sonra yeniden bakan yardımcısı oldu. Yıldız’ın atanmasıyla Dışişleri’nde bakan yardımcısı sayısı 3’ten 4’e çıkarıldı ve Mevlüt Çavuşoğlu dönemindeki mevcut kadro korundu.

Kritik davalarda verdiği tutuklama ve ceza kararlarıyla tanınan, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, yeniden aynı göreve atanırken, mevzuat ve kanun teklifi denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Adalet Bakanlığı Mevzuatlar Genel Müdürü Niyazi Acar Adalet Bakan Yardımcısı oldu.

Bir önceki dönem Eski Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi Milli Savunma Bakan Yardımcılına, eski milli güreşçi ve eski Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Yerlikaya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına, eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığına atandı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Batuhan Mumcu ve önceki dönem Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü görevini yürüten Gökhan Yazgı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı oldu. Türkolog Doç. Dr. Celile Eren Ökten ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Genel Sekreteri Kemal Şamlıoğlu, Millî Eğitim Bakan yardımcıları olarak atandı.

Bakan yardımcıların hemen hemen hepsinin Türkiye’deki köklü üniversitelerden mezun olmaları dikkat çekti.

BAKANLIKLARDA SAYI 4’E ÇIKTI

Önceki dönemde bazı bakanlıklarda 2 ya da 3 bakan yardımcısı bulunuyordu. Son atamalardan sonra bütün bakanlıklarda bakan yardımcısı sayısı 4’e yükseldi.

Eski vekiller bakan yardımcısı oldu: Atamalarda dikkat çeken isimler...
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan

TAM BİR BAŞARI HİKÂYESİ
ÖSS BİRİNCİLİĞİNDEN BAKAN YARDIMCILIĞINA...

2000 senesinde köyde harman yaparken ÖSS birincisi olduğunu öğrenen Oruç Baba İnan, 23 sene sonra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Akhisarlı olan Oruç Baba İnan’ın doğduğu köy 500 nüfusluydu ve üniversiteyi kazanana kadar köyünden çıkmamıştı. Dershaneye dahi gitmeyen o genç, ÖSS şampiyonluk haberini ahır inşaatında çalışırken öğrenmişti. 2000 yılında Türkiye ÖSS birincisi olan ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra özel sektörde iş hayatına başlayan Oruç Baba, 2018 genel seçimlerinde ise AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Özel sektör kariyerinde Konya Şeker Torku’nun Genel Müdürlüğü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü görevlerinde başarılar elde eden İnan, kamuda da Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde deneyim kazandı. İnan, 2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre A.Ş.’de CEO Yardımcısı olarak görevini yürütürken, son kararname ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Eski vekiller bakan yardımcısı oldu: Atamalarda dikkat çeken isimler...
Oruç Baba İnan’ın ÖSS başarısı gazetemizde böyle yer bulmuştu.

İÇİŞLERİ’NDE KADRO DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanlığına 4 yeni isim bakan yardımcısı oldu. Bülent Turan’ın yanı sıra, TFF’de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanlığı’nı yürüten ve daha önce AK Parti Adana teşkilatında görev alan Mehmet Sağlam İçişleri Bakan Yardımcılığına, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Diyarbakır valiliği görevini yürütürken merkeze alınan Münir Karaloğlu bakan yardımcılığı görevine getirildi.

Eski vekiller bakan yardımcısı oldu: Atamalarda dikkat çeken isimler...
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (ortada), Bülent Turan (sağda), Mehmet Aktaş (solda), Mehmet Sağlam (sağ 2) ve Münir Karaloğlu (sol 2) ile fotoğraf çektirdi.

EKONOMİYE YENİ ‘A TAKIMI’

Bakan Yardımcıları önceki gün yayımlanan kararname ile belli olurken, ekonomiyi yönetecek kadrolar da şekillendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yardımcılarını, önceki bakanlığı döneminde birlikte çalıştığı ve mali disiplini tavizsiz uygulayan isimlerden seçti.

Şimşek eski milletvekili Abdullah Cantimur bakan yardımcısı olarak atandı. Diğer bakan yardımcılarından Zekeriya Kaya, maliye bürokrasisinde önemli görevlerde bulundu ve bir dönemde Şimşek’in de özel kalem müdürlüğünü yürüttü. Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu ise yine Şimşek’in önceki bakanlığı döneminde Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü görevini yaptı.

Vakıf Katılım Genel Müdürlüğü görevini yürüten Osman Çelik de Şimşek’in yeni ekibinde görev aldı. Bakan Yardımcısı görevini yürütecek olan Çelik, finans ve bankacılık alanında deneyimli bir isim olarak biliniyor.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...