''Eş başkanın ya aklından zoru var ya da milletin aklıyla dalga geçiyor''

''Eş başkanın ya aklından zoru var ya da milletin aklıyla dalga geçiyor''

POLİTİKA Haberleri

Kocaeli'de AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, muhalefet partilerini eleştirdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine Bakan Işık'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, diğer ilçe belediye başkanları, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Bakan Işık, CHP'yi eleştirerek, “Mülteci sorunu sonrasında CHP, Avrupa'ya gitmiş diyor ki 'Türkiye 3 yıldır büyük fedakarlıklar yaptı.' Uyan da balığa gidelim. 3 yıldır bizi neden eleştiriyordun” dedi.
 
“EŞ BAŞKANIN YA AKLINDAN ZORU VAR YA DA MİLLETLE ALAY EDİYOR”
 
Bilim, Sanayi ve Teknloji Bakanı Fikri Işık, Mina'da meydana gelen hac faciasına değinerek sözlerine başladı. Yaşanan facianın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan eleştirilerden bahseden Bakan Işık, “800'e yakın hacımız hayatını kaybetti. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Yaralılara Allah, acil şifalar nasip eylesin. Bu acıların bir daha yaşanmaması için başta Suudi Arabistan olmak üzere tüm kurumların bütün tedbirleri alması gerekli. Tabi biz bu acıyı yaşarken, birileri hemen bunu fırsata dönüştürüp bu işi de Tayyip Erdoğan düşmanlığına yöneltmeyi maalesef başardılar. Yani oradaki faciadan bile Sayın Cumhurbaşkanımızı sorumlu tutan bir siyasi parti eş başkanıyla karşı karşıya kaldık. Adamın ya aklından zoru var ya da milletin aklıyla dalga geçiyor. Yani bu kadar mı insanın gözünü kör eder Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı? Allah ıslah eylesin, akıl fikir versin” dedi.
 
“TERÖR DİZ ÇÖKENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
 
Son günlerde terör örgütünün ağır darbe aldığını ifade eden Bakan Işık, “Yaptıkları yanlışın bedelini şu anda ödüyorlar. Ödemeye de devam edecekler. Taki diz çökene kadar, silah bırakıp 'Evet, biz terörden vazgeçtik' diyene kadar” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE'NİN AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
 
Bakan Fikri Işık, Kasım ayında yapılacak seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidar olması gerektiğine değinerek, “13 yılda Türkiye'nin kazanımlarını daha üst seviyeye çıkarılması için Türkiye'nin, AK Parti'nin tek başına iktidarına ihtiyacı var. Biz buna talibiz. Biz buna talibiz. Bunun için gece gündüz çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
 
  “MÜLTECİLER KAPILARINA DAYANINCA AB AKILLANDI”
 
Son olarak Avrupa'nın Suriye sorununa bakış açısının mülteci akınlarının kendilerine dönmesiyle değiştiğini dile getiren Bakan Işık şöyle konuştu: “Avrupa, sorun kendi kapılarına dayanana kadar bu işe duyarsız kaldı. Ama şimdi sorun kendi kapılarına dayanınca Türkiye'nin ne kadar büyük fedakarlık yaptığını anlıyorlar. 2 milyondan fazla muhacir kardeşimizi biz 3 yıla aşkın süredir barındırıyoruz. Bundan dolayı büyük fedakarlıklar halkımız gösterdi. Hükümetimiz büyük gayretler gösterdi. Ama biz 'Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir' anlayışına sahibiz. Şimdi 10 bin mülteci Avrupa Birliği'nin kapısına dayanınca 'Yahu Türkiye ne kadar büyük bir iş yapmış da farkında değilmişiz' demeye başladılar.”
 
“CHP, UYAN DA BALIĞA GİDELİM”
 
Işık, “Türkiye'de özellikle bizi Suriyeli göçmenler üzerinden vuran CHP de Avrupa'ya gitmiş diyor ki 'Türkiye 3 yıldır büyük fedakarlıklar yaptı.' Uyan da balığa gidelim. 3 yıldır bizi neden eleştiriyordun. Bizim yaptığımız kardeşlik hukukunun gereği değil mi? Bütün bir halk büyük bir fedakarlık yaptı. Sen ne yaptın? Sadece muhalefet yaptın. İnşallah bu aylan bebek ve orada hayatını kaybeden yüzlerce yavrumuz, bu Suriye çözümünün kökten çözümü olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...