Eroğlu: Terör belasından kurtulacağız

/ Kaynak: AA
Eroğlu: Terör belasından kurtulacağız

Politika Haberleri  / AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Terör belasını inşallah çözeceğiz bunda kararlıyız çünkü bu milli birlik ve kardeşlik, beraberlik projesi. Bunun çözümünü istememek saçmalıktır. Kardeşliğimizi, milli birlik beraberliğimizi güçlendirmemiz, terörü def etmemiz lazım" dedi..



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Terör belasını inşallah çözeceğiz bunda kararlıyız çünkü bu milli birlik ve kardeşlik, beraberlik projesi. Bunun çözümünü istememek saçmalıktır. Kardeşliğimizi, milli birlik beraberliğimizi güçlendirmemiz, terörü def etmemiz lazım. Başbakanımızda bu iş için kolları sıvadı, bütün mesaisini buna harcıyor" dedi. Eroğlu, Kütahya Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 27 tesisin temel atma ve açılış merasiminde yaptığı konuşmada, Kütahya'ya her gelişte ayrı bir mutluluk, ayrı bir bahtiyarlık duygunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gece gündüz çalıştığını, Türkiye'nin 10 yılda çok yol katettiğini bildiren Eroğlu, "Paramız pul mesafesindeydi. IMF'e 23,5 milyar dolar borç vardı. Şimdi 5 milyar dolar borç vereceğiz. Merkez Bankası'nın kasası şuanda dolu. Dış borçlarımız ödendi" diye konuştu. Türkiye'nin çok büyüyeceğini ve milletinin yıldızının parlayacağını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: ''Bizden önce yapılan ihaleler o kadar berbat vaziyetteydi ki; maliyetler 10-12 katına çıkıyordu. Devletin 9 aylık borçlanma faizi yüzde 63'dü. Gelen vergilerin yüzde 86'sı ana para değil, faiz olarak ödeniyordu. Onun için bir gölet 15-20 yılda bitmiyordu. 3-4 milyona bitecek gölet 40 milyonlara mal oluyordu. Küçücük bir göleti açmaya bakanlar kurulu gidiyordu. Allah'a şükür o dönemleri kapattık. Devletin borçlanma faiz yüzde 6'ya indi. Şimdi artık, hizmet zamanı. Şimdi artık, büyük hedefleri ortaya koyma zamanı. 26. sıradan aldığımız ekonomiyi 16. sıraya yükselttik. Bu bizi tatmin etmiyor. İnşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyada 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. 21. asır bu milletin asırı olacak." Türkiye'de büyük yatırımlara imza atıldığını dile getiren Eroğlu, bakanlık olarak sulanmadık, ulaşılmadık yer bırakmayacaklarını bildirdi.

-"Tek vatan, tek millet, tek bayrak'. Bunlardan asla fedakarlık edemeyiz" -

"Terör belasını inşallah çözeceğiz, bunda kararlıyız çünkü bu milli birlik ve kardeşlik, beraberlik projesi. Bunun çözümünü istememek saçmalıktır" diyen Eroğlu, şöyle devam etti: "Kardeşliğimizi, milli birlik beraberliğimizi güçlendirmemiz, terörü def etmemiz lazım. Başbakanımızda bu iş için kolları sıvadı, bütün mesaisini buna harcıyor. Neticede bu vatan için, bu bayrak için çalışıyor. Biz diyoruz ki; 'tek vatan, tek millet, tek bayrak'. Bunlardan asla fedakarlık edemeyiz. Devletimiz tek, vatanımız tek, bayrağımız tek. Bu vatan topraklarının bir karışını dahi kimseye verdirmeyiz. İstiklal Harbi'nde yokluklar içinde ne destanlar yazdı bu millet. Şu anda güçlü bir ekonomimiz var" dedi. Zafer Havalimanı'nın Kütahya'ya çok büyük bir katma değer sağlayacağını aktaran Eroğlu, şöyle konuştu: "Zafer Havalimanı'nı söz verdik. Yaptık mı? Yaptık. Buraya her gün iki uçak iniyor. Artık, hacca, umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız Zafer Havalimanı'ndan gidecekler. Bizim bakanlık olarak, bütün Türkiye'nin su meselesini, baraj, gölet, ağaçlandırma, sulama çalışmalarını yürütüyoruz. Şu ana kadar bu kardeşiniz bin 231 adet tesisi tamamladı. Bunlardan 232'si baraj. Orman teşkilatı olarak büyük bir seferberlik yaptık. Tüm dünyada orman varlığı azalırken, ülkemizde orman varlığı artıyor. Ormanlarımız kuraklığı önleyen, sel baskınlarını önleyen en önemli tabiat varlıkladır. Küresel iklim değişikliğine etki eden en önemli unsurlardır. Ormanları koruyoruz. 2 milyon 400 bin hektar yani yaklaşık Belçika'nın yüzey alanına yakın bir alanda çalışma yapıldı. Son 5 yılda 2 milyar adet fidan toprakla buluşturuldu." Kütahya'ya gelirken müjdelerle geldiğini vurgulayan Eroğlu, "Birinci husus 27 tesisin açılışı, onu bugün birlikte yapacağız. İkinci husus da 190 milyon liralık yatırım heybesiyle geldik. Bunun içinde 39 müjde var. Biz 2013 yılını Kütahya'da, bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Eroğlu ve protokol üyeleri 27 tesisin temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi.

-Milli Türk Talebe Birliği Kütahya Şubesi Hizmet Binası açılışı-

Eroğlu, daha sonra Milli Türk Talebe Birliği'nin 41. şubesinin Kütahya'da hizmete açılış törenine katıldı. Milli Türk Talebe Birliği'nin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu anlatan Eroğlu, "Gençlere güveniyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerdir. Gelecek için gençliğe önem vermeyen, bu vatanı, bu bayrağı seven, milli manevi değerlere saygılı gençleri yetiştirmeyenler, tarih sahnesinden silineceklerdir. Türkiye çok daha büyüyecek, 21. asıra mührünü vuracaktır. Milli Türk Talebe Birliği denilince gençliğimi hatırladım. Bizde gençliğimizde giderdik. Uzun yıllar Türkiye'ye çok büyük katkısı olmuştur. Biz de bu güzel mekandan feyiz aldık" diye konuştu. Konuşmaların ardından Eroğlu ve beraberindekiler, Milli Türk Talebe Birliği Kütahya Şubesi Hizmet Binası'nın açılışını gerçekleştirdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...