Erdoğan'dan SU-57 mesajı: Rusya'ya boşuna mı gittik

Erdoğan'dan SU-57 mesajı: Rusya'ya boşuna mı gittik

POLİTİKA Haberleri

Moskova ziyaretinin ardından dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan SU-35 ve SU-57 konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

BATUHAN YAŞAR

"Su-35 ve Su-57 uçaklarını da incelediniz. F-35’lerin verilmemesi hâlinde Türkiye bu uçakları alternatif olarak değerlendirebilir mi?" sorunu cevaplayan Erdoğan;

"Bir defa şunun bilinmesi lazım; biz hiçbir zaman kendi bağımsızlık mücadelemizi birilerinin dudaklarının arasına bırakamayız. Uçak olsun, çeşitli savunma sistemleri olsun, helikopter olsun, bugüne kadar biz bunların teminini yaptık. F-35’ler noktasında biz pazar değiliz. Biz burada üreticiyiz. Burada eğer ABD bizimle ilgili kararını verirse, bir defa buradaki 8-9 ülkenin her birine uçak başına nereden bakarsanız bakın 8-9 milyon dolar maliyet bindiriyor. Biz şu anda beklemedeyiz. Birkaç gün içerisinde Sayın Trump ile telefon görüşmemiz olacak. Onların nihai kararını da öğrendikten sonra adımlarımızı atacağız. Yani biz şu endişeyi taşımıyoruz; “Acaba bu olmazsa ne olur” diye bir şey yok. Her şey olur. Temin edebileceğimiz pazarlar çok." dedi.

BURAYA BOŞUNA GELMEDİK
"Su-35 ve Su-57 uçakları da alternatifler arasında mı?" sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan "Niye olmasın? Boşuna gelmedik buraya." diyerek cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...