Erdoğan'dan sert tepki: Almanya terörden yargılanmalı

Düzenleyen:
Erdoğan'dan sert tepki: Almanya terörden yargılanmalı

POLİTİKA Haberleri

“PKK’nın elebaşı Cemil Bayık’ı konuşturan, binlerce teröristi barındıran Almanya’nın, “teröre yardım ve yataklık”tan yargılanması gerekir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay’ın İstanbul’da düzenlenen ödül törenine katılarak biri konuşma yaptı. Son olarak bakanlar Bozdağ ve Zeybekci’nin referanduma yönelik  toplantılarına izin vermeyen Almanya’ya sert tepki gösteren Erdoğan, özetle şunları söyledi:
∂ Ben de video konferansla oradaki bir meydan mitingine katılacağım, dünyada görülmemiş, iki saatte Anayasa Mahkemesi karar alıyor ve benim konuşmam engelleniyor. Fakat Cemil Bayık’ı (PKK’nın elebaşlarından) Kandil’den bağlayıp konuşturuyorlar.
HEM PKK’LI HEM AJAN
∂ Die Welt’in buradaki muhabiri, PKK’nın bir temsilcisi, bir Alman ajanı olarak, 1 ay Almanya Konsolosluğunda saklanmıştır. ‘Bunu bize teslim edin, yargılansın’ dediğimizde de vermemişlerdir. Sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı gö-revini yaptı, tutukladı. Şu anda yüzlerce, binlerce terörist Almanya’da terör estiriyor. Almanya’nın ‘teröre yardım ve yataklık yapmak’tan yargılanması gerekir. Olay bu kadar açık ortadadır.
RAPORLARI TANIMIYORUZ
∂ Şimdi de bir Venedik Komisyonu’ndan bahsediyorlar. Bu Venedik Komisyonu raporu dediğiniz ne biliyor musunuz? Sadece Avrupa Konseyi’nin bir teknik heyeti bu, oradan bilgiyi alıyor o kadar. Yani bunların bir kıymetiharbiyesi yok. İstediğin kadar rapor yaz, senin raporlarını biz tanımıyoruz, tanımayacağız da bunu bil.
∂ Artık o eski Türkiye yok. Ayaklarının üzerinde dimdik duran bir Türkiye var. Neymiş ‘kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu düşürmüş’… Ne yaparsanız yapın, avucunuzu yalarsınız.
∂ Biz bu ülkeyi terörizme ve teröristlere teslim etmeyeceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın. Devletin rejimi olan cumhuriyet konusunda hiçbir geri adım yoktur. Tam tersine yürütmeyi doğrudan milletin emrine vererek, demokrasiyi güçlendiriyoruz.
∂ Alkol düzenlemesini ‘nasıl hayat biçimimize karışılıyor’ diye çarpıttıysalar, yönetim sistemi değişikliğini de ‘rejim değişikliği’ olarak göstermeye çalışıyorlar. Ne alakası var? İlk bunun karşısında ben olurum. 1923’te bu iş bitti. Şimdi yapılan bir yönetim sisteminin değiştirilmesidir ve bu da bugünün işi değil, 200 yılın işidir ve şimdi biz yönetim sistemini değiştirmek suretiyle geleceğe farklı bir adım atıyoruz.

Kültürümüzü kaybedersek yok oluruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çağın en büyük meselelerinden birinin kültürel sığlaşma olduğunu belirterek “Günlük üretilip, günlük tüketilen işlerle bir kültür ve medeniyet inşa edilemez” dedi. Erdoğan, 28 yıl sonra yeniden toplanan 3. Millî Kültür Şûrası’nda konuştu. Sanat ve kültürün amacının, insanı akli ve ahlaki kemale ulaştırmak olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: Televizyonun, internetin, özellikle de sosyal medyanın kültürümüzü adeta yiyip bitirmesine göz yumamayız. Tam tersine bu imkanları, kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmak için etkin kullanmalıyız.  Kültür emperyalizmine karşı yerli ve millî olan değerlerimizi evrensel dille yeniden keşfetmeli, yeniden inşa etmeliyiz. Medeniyetimizden koparsak her şeyimizi kaybederiz. Kültürümüzü kaybedersek yok oluruz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...