Erdoğan'dan CHP-İYİ Parti yakınlaşmasına ilk yorum: Atacakları adım bizi etkilemez

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan'dan CHP-İYİ Parti yakınlaşmasına ilk yorum: Atacakları adım bizi etkilemez

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, muhalefet kanadında CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerine yönelik soruya, "CHP ile İYİ Parti veya HEDEP ne yapar? Bizim bunlarla uğraşmak gibi bir derdimiz yok. Ne yaptıkları da bizi ilgilendirmiyor. Onların atacağı ya da atmayacağı hiçbir adım bizi etkilemez" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi porgramını tamamladıktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Erdoğan, muhalefet kanadında CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerine yönelik soruya da cevap verdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı yerel seçimlere 81 ilde tek başlarına girebileceklerini söylemiş, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmeden sonra süreç tam olarak netleşmemişti.

Akşener, ittifak yeşil ışık yakmış ve bugün partisinin Genel İdare Kurulu'nda (GİK) konuyu görüşeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve İYİ Parti liderlerinin görüşmesinin AK Parti'nin aday belirleme takvimini nasıl etkileyeceği anlattı. 

Erdoğan'dan CHP-İYİ Parti yakınlaşmasına ilk yorum: Atacakları adım bizi etkilemez

MUHALEFETTE İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

Parti politikalarını muhalefete göre değil, tamamıyla Cumhur İttifakı'nın çerçevesiyle belirlediklerine dikkat çeken Erdoğan, "Öncelikle önümüzde büyükşehirler ile ilgili analizler var. Büyükşehirlerle ilgili arkadaşlarımız şu anda yoğun bir çalışmanın içerisindeler. 30 büyükşehirin dışında da 51 normal il belediyesi ile ilgili değerlendirmeleri yine Cumhur İttifakı olarak yapacağız. Buradaki değerlendirmelerle birlikte de yola çıkacağız. Şu anda seçim işleri başkanlarımız, MHP'den üç arkadaşımız ve AA Parti Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala ile görüşmeleri yapıyorlar. 6 kişilik komisyon bu çalışmaları tamamlayıp birkaç gün içinde de bizim üst kurulumuza getirecekler, orda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kulllandı. 

"BİZİM CUMHUR İTTİFAKIMIZ VAR" 

Seçim sürecine dair "Biz kendi işimize bakacağız" diyen Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

"CHP ile İYİ Parti veya HEDEP ne yapar? Bizim bunlarla uğraşmak gibi bir derdimiz yok. Biz kendi işimize bakacağız. Bizim altılı masa, on altılı masa vesaire gibi masalarımız yok. Sadece Cumhur İttifakımız var. Bu Cumhur İttifakımızı da en uygun şekilde çalıştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz yolumuza bakarız. Kimin kiminle görüştüğüne, kimin kimi nerede aday gösterdiğine bakmayız. Karşımıza kim çıkarsa en son seçimde olduğu gibi milletimizin desteğiyle dersini verir ve kendi iç buhranları ile onları baş başa bırakırız."

"ATACAKLARI ADIM BİZİ ETKİLEMEZ"

"Muhalefetin yeniden masa kurma çabaları varsa kurabilirler" diyen Erdoğan, "Milletimiz zaten masadan kalkanları, sonra tekrar oturanları, birbirlerini hançerleyenleri, Cumhurbaşkanlığına layık gördüklerini kısa süre sonra Genel Başkanlık koltuğuna layık görmeyenleri çok iyi biliyor. Biz uzun zamandır bu partilerin ne dediğiyle söylemleri birbirini tutmadığı için ilgilenmiyoruz. Ne yaptıkları da bizi ilgilendirmiyor. Biz millete hakkıyla hizmet etmenin, ülkemizi güçlendirmenin, şehirlerimizi kalkındırmanın derdindeyiz. Biz şehirlerimizi en iyi şekilde yönetecek adaylarımızı oluşturmakla, projelerimize son halini vermekle meşgulüz. Onların atacağı ya da atmayacağı hiçbir adım bizi etkilemez" şeklinde konuştu. 

Erdoğan'dan CHP-İYİ Parti yakınlaşmasına ilk yorum: Atacakları adım bizi etkilemez

"YENİDEN İSTANBUL" 

AK Parti'nin son grup toplantısında "Yeniden İstanbul" sloganıyla İstanbul hedefini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'u yeniden kazanacak aday konusunda ise şöyle konuştu:

"Ne olur ne olmaz, şimdi konuşulmaz. İstanbul'da da, Ankara'da da parti teşkilatımın içerisinde görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaları belli bir noktaya getirdikten, müracaat süreleri bittikten sonra biz de açıklamamızı yaparız. Şu an itibariyle bu tür açıklamayı yapmamız asla doğru olmaz. Bırakalım çalışmalar devam etsin. Belli bir noktaya gelsin. Açıkladığımız zaman da mesele bitmiştir. Hepiniz zaten bunları gayet güzel bir şekilde öğreneceksiniz. Ama bizleri mahcup edecek isimleri Allah’ın izniyle biz milletimizin önüne koymayız. Bizim belediyecilik anlayışımız dillerde destandır."

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...