Erdoğan'dan kurmaylarına 2023 uyarısı: Ülkemizi altılı masaya bırakamayız

Düzenleyen:
Erdoğan'dan kurmaylarına 2023 uyarısı: Ülkemizi altılı masaya bırakamayız

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6’lı masa FETÖ ve PKK ile âdeta ortak hareket ediyor. Türkiye 6’lı masaya bırakılamaz. Bu yapı seçimleri kazanırsa, Türkiye’nin kazanımları heba olur. Buna fırsat vermemeliyiz" dedi.

Emrah Özcan ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinin bugüne kadarki en kritik seçim olacağını belirterek, Türkiye’nin 6’lı masaya bırakılamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında 2023 seçimlerine yönelik kurmaylarına önemli uyarılarda bulundu. Edinilen bilgilere göre, 2023 seçimlerinin önemine dikkat çeken Erdoğan “6’lı masayı görüyorsunuz. FETÖ, PKK’nın söylemleri ile hareket ediyorlar. Âdeta ortak hareket ediyorlar. Dolayısıyla Türkiye 6’lı masaya bırakılamaz. Bu yapı seçimleri kazanırsa, Türkiye’nin kazanımları heba olur. Buna fırsat vermemeliyiz. Canımızı dişimize takıp çalışmalıyız. Seçimlere kadar bir günümüzü bile boş geçirmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yeni ekonomi modelinde olumlu sonuçların alınmaya başladığını belirterek; ihracat, üretim ve istihdama dayalı bu modelinin uygulanmasına devam edeceklerini kaydetti.

"ASLA TAVİZ VERMİYORUZ"

Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye Ekonomi Modeli ile makroekonomik istikrarı sürdürülebilir kılmayı hedefledik. Yüksek katma değerli üretimi artırmayı özellikle hedefledik. Cari dengede kalıcı iyileşmeyi hedefleyen bir politikalar bütünü olarak bunu ifade ettik. Modeli oluştururken ülkemizin geçmiş tecrübelerini, iç ve dış dinamiklerini, sahip olduğu jeostratejik avantajı, Covid-19 salgını ve sonrasında yeni küresel ekonomik düzenin ortaya çıkarmış olduğu fırsatları kapsayan birçok parametreyi dikkate aldık. Modelin tasarımında serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden asla taviz vermiyoruz. Modelin temel politika araçlarını, Türk lirası tasarrufların özendirilmesine yönelik adımlar, selektif kredi politikaları, yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük tedbirler oluşturuyor."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...