Erdoğan'dan köşkün şifreleri: Yeni Türkiye'de eski teamüller de değişecek

Erdoğan'dan köşkün şifreleri: Yeni Türkiye'de eski teamüller de değişecek

Politika Haberleri

Erdoğan'dan köşkün şifreleri: Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçti, yeni bir teamül ortaya çıktı. Yeni Türkiye yolunda yeni teamülleri de biz oluşturacağız.

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan önceki gece AK Parti milletvekilleri ile bir araya gelerek, yeni genel başkan ve başbakan konusunda nabız tuttu. Basına kapalı yapılan toplantıda, milletvekillerine hitaben bir veda konuşması yapan Erdoğan, Çankaya'da izleyeceği stratejinin işaretlerini de verdi.Cumhurbaşkanının anayasada sayılan tüm yetkilerini istinasız kullanacağını ifade eden Başbakan, "Bugüne kadar bu yetkiler belki tam olarak kullanılmadı. Bu, benim de kullanmayacağım sonucunu ortaya çıkarmaz. Teamüller böyle diyorlar. Ne teamülü? Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçti, yeni bir teamül oluştu. Yeni Türkiye yolunda yeni teamülleri de biz oluşturacağız. 2023 hedefimize bu şekilde varacağız" dedi.

Milletvekilleriyle vedalaşan Erdoğan "28'inden itibaren artık burada olmayacağım ama gönül dünyam ve ruhum hep burada olacak. Sizi Çankaya'dan izlemeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan toplantıda 27 Ağustos'ta sadece genel başkan seçiminin yapılacağını hatırlattı ancak parti yönetiminde (MYK'da) bir değişiklik olup olmayacağına yeni seçilecek genel başkanın karar vereceğini söyledi. nbsp;

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Erdoğan şöyle devam etti: "Demirtaş'ın memleketi Elazığ'da bize % 70'in üzerinde oy çıkıyor, ona ise % 10'larda. Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ta ise bize % 16. Böyle bir şey olur mu? Hakkari'nin mayasında biz varız. Daha önce Hakkari'den iki vekilimiz vardı. PKK'nın tehditleri nedeniyle millet bize oy veremiyor. Bu tehditlerle iş yürümez. Biz çözüm sürecini PKK milleti tehdit etsin diye yürütmüyoruz, millet rahat etsin diye süreci başlattık."
Yücel KAYAOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...