Erdoğan’dan asgari ücrette net mesaj: Öncekilerden çok farklı olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan’dan asgari ücrette net mesaj: Öncekilerden çok farklı olacak

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrette gündeme gelen rakamlarla ilgili konuştu. Erdoğan “Bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan ziyareti dönüşü gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme dair konuşan Erdoğan asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili rakamlara açıklık getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek,  “Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.” ifadelerini kullandı.  

ERDOĞAN'DAN TOKİ'DE YENİ KAMPANYA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ kampanyaları devam edecek mi sorusuna da cevap verdi. Erdoğan "Aslında ilk yaptığım açıklamadan sonra bu sürece yönelik yeni açıklama arsa üzerinde oldu. Ne dedik? Arsadaki sayıyı ilk etapta 1 milyon olarak düşünüyoruz. 1 milyon arsa. Bunu da nasıl yapacağız? Kura çekimiyle oradaki dağıtımları yapacağız. Derdimiz altyapısı yapılmış arsalara kendi imkanıyla, bankaların vereceği düşük faiz krediyle gelsin benim vatandaşım evini oraya kendisi yapsın. Bu, Türkiye'de ayrı bir sıçramayı getirecek. Bu, zemin artı 1 veya sadece zemin; bu şekilde 1 milyon arsayı inşallah vatandaşlarımıza ucuz imkanlarla verme anlayışını getiriyor. Bu konuyla ilgili de iki gün önce bakanımla görüştüm. O da 'biz bütün hazırlıkları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yaptık, hazırız, her an bununla ilgili adımı atabiliriz' dedi. Şu an itibariyle inşallah Bakanlığımızın takibinde bu adımı da atacağız." dedi.

BAKAN BİLGİN ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretle ilgili 10 bin lira şeklinde dile getirilen rakamlara ilişkin soru üzerine konuşan Çalışma Bakanı Bilgin "Bunu söyleyenler sürecin nasıl gerçekleştiğini bilmiyorlar. Ben de bireysel olarak asgari ücret 20 bin 25 bin lira olsun diyebilirim. Ama bunun gerçekçi olması lazım” demişti. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...