Erdoğan'dan anadilde savunma için talimat

Erdoğan'dan anadilde savunma için talimat

Politika Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cezaevlerinde süren açlık grevlerinde talep edilen "anadilde savunma yapma" konusunda gerekli çalışmanın yapılması için ilgili bakana talimat verdiğini açıkladı. Arınç, bir saldırganın Başbakanlık A Kapısı girişindeki eylemiyle ilgili olarak, ise "Biz de bu silah sesini duyduk. İlgili arkadaşlar, ilgilendiler" dedi.

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki nbsp;Bakanlar Kurulu toplantısı nbsp;sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından basının karşısına geçen nbsp;Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cezaevlerinde süren açlık grevlerinde talep edilen "anadilde savunma yapma" konusunda gerekli çalışmanın yapılması için ilgili bakana talimat verdiğini söyledi. nbsp;Arınç, "Bugün açlık grevlerinin eğer dayanıklarından birisi olarak ana dilde savunma yapma imkanının getirilmesi düşünülüyorsa bu konu CMK'nın 202. maddesinde yapılacak bir eklemeyle önümüzdeki günlerde esasen gerçekleştirilecektir" dedi. nbsp;

ÖCALAN, İKİ SEBEPTEN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMÜYOR
Arınç, teröristbaşının durumuyla ilgili ise, şunları söyledi: "Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşmeler yapıyordu. Ancak iki sebeple görüşmeleri kesildi. Bunlardan bir tanesi avukatlarının bir kısmının başka davalar sebebiyle tutuklu veya hükümlü bulunmasıdır. İkincisi, kendi sözlerini dışarıya yanlış aksettirdiği iddiasıyla bizzat kendisi tarafından avukatlarıyla görüşmemek isteğidir. nbsp;Öcalan herhangi bir konuda avukatlarıyla görüşmeyi arzu ederse bu imkanın Adalet Bakanlığı'nca sağlanması mümkün olabilir. Bunun imkan içerisinde olması tamamen hukuk çerçevesinde kararlaştırılacak bir konudur. Bunu ya biliyorlar ya bilmiyorlar veya bilmezden geliyorlar."
nbsp;
SİLAH SESİNİ BİZ DE DUYDUK
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında yaşanan silahlı eylemle ilgili sorusu üzerine, "Biz de silah sesini duyduk. Bu konuda öğleden sonra bir açıklama yapıldı" dedi. Başbakanlık Müsteşarı'nın bu konuda kurulu bilgilendirdiğini ifade eden Arınç, "Müsteşarın getirdiği bilgiler, kuru sıkı tabancayla havaya 3 el ateş edildiği ve kendisine müdahale edildiği yönünde. Bütün GBT ve diğer istihbari dökümanlar incelendiğinde şahsın sorunları olduğu, sabıkasının bulunduğu, yetkili bulduğu bütün makamlara mektup yazdığı, dengesiz davranışlar sergilemeyi alışkanlık edindiği belirlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce hakkında soruşturma yürütülüyor. Basit bir olay olarak, bir zabıta vakası olarak görüyoruz. Problemli bir insan olduğu ortaya çıktı. Bunun dışında yorumlanabilecek bir husus yok" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...