Erdoğan'dan ABD'ye: Siz önce o papazı verin

Düzenleyen:
Erdoğan'dan ABD'ye: Siz önce o papazı verin

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, Gülen’i iade etmeyip, bizden FETÖ’den tutuklu Papaz Brunson’u isteyen ABD’ye seslendi: Bir papaz da sizde var, siz onu bize verin, biz de bunu size verelim. Neçirvan Barzani “İsrail bayraklı kutlamalardan haberim yok” demişti. Cevabı Erdoğan verdi: Ben Türkiye’den görüyorum da, sen Kuzey Irak’tan nasıl görmezsin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak’ta yaşanan hadiselerin, bu ülkeler üzerinde yapılan hesapların Türkiye’den bağımsız olarak görmediğini söyledi. Beştepe’de düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Törenindeki konuşan Erdoğan, “Eğer Türkiye konusundaki niyetler gerçekleşmiş olsaydı, zaten şu anda Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm bölgemizde başka şeyler konuşuluyor olurdu. Bizim bozduğumuz oyunlar sebebiyle sürekli yeni senaryolar üretiliyor ve tedavüle sokuluyor” ifadelerini kullandı.

PETROLÜN VAR RAHAT DUR

Erdoğan, Mesud Barzani’nin bağımsızlık hayallerinin bölgedeki istikrarsızlığı daha da artıracağını belirterek şöyle konuştu: Şimdi Kuzey Irak’ta da otur oturduğun yerde işte. Kuzey Irak yerel yönetimi başındasın. Para, pul her şey var. Petrolün var rahat dur. Neymiş? Bağımsız devlet olacakmış. 350 kilometre sınırın var bizimle bunu konuştun mu? Yok. İran’la konuştun mu? Yok. Federal devletle konuştun mu? Yok. Öbür tarafta Suriye’de şu anda zaten içeride savaş var. Orayla mutabık mısın? Yok. Nasıl sen geliyorsun da böyle bir adım atıyorsun? İşte dev  let yönetmek öyle bir aşiretin reisi olarak bu işi çözmekle olmuyor.

Bölgemizde yakılan her ateş gibi inşallah bu da bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena hâlde yakar. Bugün sırf kendi çıkarları için kullanacak araç arayanlara gönüllü asker yazılanlar, yarın her şey normale döndüğünde, kapı komşularının, kardeşlerinin, kaderdaşlarının yüzüne bakamayacaklardır. Atılan bu adım, dün bölgedeki kötülüklerin sembolü hâline gelmiş olanlara dahi rahmet okutacak vahamette gelişmelerin önünü açma faaliyetlerinin potansiyelini taşımaktadır.

(Neçirvan Barzani’yi kastederek) Bugün bir gazetede okudum, ‘İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu’ diyor Kuzey Irak yerel yönetiminden bir yetkili. Görmüyor musun? Ben Türkiye’den görüyorum da, sen Kuzey Irak’tan nasıl görmüyorsun? Bir gün, iki gün, üç gün... Çünkü geçmişte İsrail’in Mossad’ı onların ileri gelenleriyle iş birliği hâlindeydi. Şimdi yine bu hareketlendi. Suriye’de yakılan ateşin nasıl ülkemize sıçramasına izin vermediysek, Irak’ta teşebbüs edilen bu fitneyi de inşallah durduracağız. Yeni Lawrence’lar bu defa başarılı olamayacaklardır, bunu bilmenizi istiyorum.

BİZDEKİ YARGILANIYOR

Bazı profesörlerin bile hâlâ FETÖ başı Gülen’in peşinden gittiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: Adam ilkokul mezunu, herhangi bir şeyi yok, takılmışlar peşine gidiyorlar. Şu anda da birçoğu kaçmış, Pensilvanya’da onun kaşanesinde onunla beraber yaşıyorlar. Ama Amerika’dan bir ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Bunları defaatle kendilerine söyledik, belgeyse belge, bilgiyse bilgi hepsini verdik. Ondan sonra bizden, kalkıyorlar diyorlar ki ‘Filanca papazı bize verin.’ ‘Bir papaz da sizde var, siz onu bize verin, biz de size onu verelim.’ ‘Ya onu karıştırma.’ Ne demek? Sizde yargı var, bizde yargı yok mu? Kaldı ki bizdeki yargılanıyor, sizdeki yargılanmıyor. Pensilvanya’da yaşıyor...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...