Erdoğan, 'Twitter denen bela terörize ediyor'

Erdoğan, 'Twitter denen bela terörize ediyor'

Politika Haberleri

Sosyal paylaşım sitelerinden yakınan Erdoğan, 'Yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; HaberTürkTV, Bloomberg TV ve Show TV ortak yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. Taksim'deki eylemi eleştirmeyi sürdüren Erdoğan, "Bunların hiçbirinin demokrasiyle filan alakası yok. Demokrasi mücadelesi, sandıkta verilir" dedi. Konuşmasında Gezi Parkı ile ilgili Twitter'da yapılan kara propagandaya dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Twitter denilen bir bela var. Yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır. Bakıyorsunuz işte 'ağaçlarda sallandıracaklar' bilmem ne yapacaklar. '100 tane İslamcı kaleşnikoflarla saldırıyor.' Toplum bu şekilde terörize ediliyor. " Avrupa'daki müdahaleleri hatırlatan Erdoğan, "Toplu gösteri mi yapacaksın. Hukukta yeri var. Gösteri yerleri bellidir. Avrupa'da polis bizden çok daha sert müdahale yapıyor. Hizmet veriyorsun, size her türlü hakareti yapıyorlar. Ben dilsiz değilim, tabii konuşacağım. İstanbul'da yaklaşan büyükşehir seçimleri var. Biz bunu AK Parti'den nasıl alacağız diye hesap yapılıyor" diye konuştu. Alkol düzenlemesini savunan Erdoğan, "Ben insanımı seviyorum ve alkolik olmasını istemiyorum. İçki içiyorsa alkoliktir. Bunun tanımı budur. Arada bir içki içenler de bize oy veriyor, bakma sen. Onlar zaten alkolik olmuş olmuyor. Din, insan için hayırlı bir şey emrediyorsa bunun gereğini yapmak nbsp;kötü mü? Biz bu arada muhafazakar demokrat bir partiyiz. Burada bizim ifadelerimizden rahatsız olanlar varsa, özür de dilerim" ifadelerini kullandı. Mezhep çatışmasına karşı olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Benim için aslolan İslam'dır. Ben Müslüman'ım, Sünniyim. Ama bu Sünnicilik diye ayırım yapmak değil." Taksim olaylarında medyaya gösterilen tepkiye de değinen Erdoğan, "Reklam kurumları bazı gazete ve televizyonlara reklam vermiyormuş. Böyle bir şey olabilir mi? Bu bir defa medya grupları için ve ülke ekonomisi için bir sıkıntı. Arkadaşlara dedim, bu kuruluşları bir tespit edin. Gereğini yaparız. Bize çok zulüm ettiler. Suadiye'de bir kız Kur'an Kursu ve aynı zamanda pansiyon var. Bu kızlar sabah dükkana gidiyor ve orada terbiye dışı ifadeler kullanılıyor. Bir anda bakıyorsunuz belli yerlerde çirkin el kol hareketleri yapıyorlar. Biz bu ülkenin Başbakanıyız. Bana o el kol hareketlerini yapamazsın. Hele bir bayan olarak yapamazsın. Bu parti yüzde 50 oy almış, halen birileri gelip diyor ki biz sizi ezmeye devam edeceğiz. Ben yüzde 50 ile ezmeyi düşünmüyorum, ama sen yüzde 7 ile, yüzde 13 ile, yüzde 21 ile ezmeye çalışıyorsun" dedi. Ankara metrosunda öpüşme eylemini de değerlendiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Devletin metrosunda ahlak kuralları vardır. Bu ahlak kuralları aşılırsa buna karşı anons yapılmasının nesi yanlış. Bir anne-baba kızının afedersin birinin kucağına oturmasını ister mi?.." Bu arada Başbakan Erdoğan, dün akşam, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Baş'ın kızı Fatma Betül Baş'ın düğününde nikah şahitliği yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...