Erdoğan: TSK yetkiyi bizden alır

/ Kaynak: İHA
Erdoğan: TSK yetkiyi bizden alır

Politika Haberleri  / İHA

'Yazılı emirle çekilme' iddiasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "TSK, ihtiyaç duyarsa bizden yetki alır" dedi.

'Yazılı emirle çekilme' iddiasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "TSK, ihtiyaç duyarsa bizden yetki alır" dedi.


Başbakan Erdoğan, Bişkek temasları çerçevesinde bir araya geldiği Kırgız mevkidaşı Almazbak Atambayev ile düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan, "Türkiye'den Suriyeli olan PKK'lıların bir kısmı, tamamı çekildi diye bir ifademiz olmadı. Bir kısmı Suriye'deki gelişmeler arttıkça, Suriye'ye o zaman bunlar geçmişlerdi. Ama bunun sayısı şu kadardır veya bu kadardır diye bir ifade kullanmamız zaten mümkün değil. Kaldı ki bunlar Kandil'den mi geçti, Türkiye'den mi geçti, gizli bir konu. Ama geçtiğini biliyoruz. O zaman da bunu istihbari bilgiler olarak almıştık" dedi.

##tgvideo##


Başbakan Erdoğan, "Bu süreç şu an gayet iyi bir şekilde işliyor. Ama bu süreçle ilgili zaman vermek, şu şekilde olacak veya bu şekilde olacak böyle bir şey söylemek mümkün değildir. Bu bir çözüm sürecidir ve bu sürece Türkiye'de tüm kesimler, yani bunun içerisinde medya, akil insanlar adı altında yer alan çeşitli akademisyenler, sanat çevresi, spor çevresi, herkes burada sendikacılar, bütün STK'lar yer almış vaziyette. Bu desteği sağolsun veriyorlar. Biz de bu süreci sakin şekilde sürdürmenin gayreti içindeyiz. Çünkü kan akmasın, gözyaşı dursun, analar ağlamasın diyoruz. Bunun için de sorumluluk makamında, mevkiinde olan bir yönetim olarak bu süreçte her şeye rağmen ne olursa olsun bunu başarmanın gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.


"ÇEKİLME SÜRECİ İÇİN TSK'YA HERHANGİ BİR YAZILI TALİMAT VERMEDİK"


TSK'nın PKK'lıların çekilmesine ilişkin süreçte yazılı bir talimat beklediği yönündeki haberlerin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "TSK'nın şu anda böyle bir talebi sözkonusu değildir. Ancak bundan önce diyelim ki Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerden valilerden yetkiyi alıp, atması gereken adımları buna göre atacaktır, olay budur" cevabını verdi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...