Erdoğan, 'Tahammülümüz yok'

/ Kaynak: AA
Erdoğan, 'Tahammülümüz yok'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askeri güçle desteklenmeyen diplomasi sizi yolda bırakır. Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ADİK Tersanesi'nde amfibi gemi Bayraktar'ın denize indirilmesi dolayısıyla düzenlenen to¨rende yaptığı konuşmada, "Askeri güçle desteklenmeyen diplomasi sizi yolda bırakır. Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok. Her alanda kendimizi teçhiz etmeli, eksiklerimizi tamamlamalı ve hedeflerimize doğru tam yol ilerlemeliyiz" dedi. 


Erdoğan: "Türkiye, 2002'de savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 80'ini ithal etmek zorunda olan bir ülkeydi. Bu vahim tablonun istiklalimiz ve istikbalimiz için çok büyük tehdit olduğunu gördüğümüz için savunma sanayini önceliklerimiz arasına aldık. Savunma sanayindeki dışa bağımlılığımızı bugün yüzde 40'lar düzeyine kadar indirmeyi başardık. Hedefimiz, 2023'te savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmaktır."

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...