Erdoğan: 'Sizi rezil edeceğiz'

Düzenleyen:
Erdoğan: 'Sizi rezil edeceğiz'

POLİTİKA Haberleri

“Uluslararası toplantılarda bunları hep dile getireceğim. Bunları dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Artık o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröristlere kucak açıp Türk bakanların gurbetçilerle buluşmasına tahammül edemeyen Almanya’ya yüklendi. Erdoğan, “Ey Almanya, demokrasiyle alakanız yok. Geçmişteki Nazi uygulamalarını bıraktığınızı sanıyorduk” dedi.
KADEM’in düzenlediği “Kadın ve Demokrasi Buluşması” programında konuşan Erdoğan, kadınların, gençlerin içinde olmadığı bir demokrasinin sadece eksik değil, aynı zamanda sürdürülemez olduğunu kaydetti. “Kendi kişisel siyasi hikayemdeki başarımın sırrını bir cümleyle özetleyin derseniz, kadınları demokrasiyle, siyasetle buluşturmayı başarmış olmamdır derim” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şurada ne kaldı, 40 gün. Durmak yok. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bu işin Allah’ın izniyle ipi sizin elinizde. Sizin gayretinizi çok önemsiyorum. Zaferin anahtarını sizde görüyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Bakanların gurbetçilerle buluşmasını sudan bahanelerle iptal eden Almanya’yı da eleştirdi. Yaşananların geçmişteki Nazi uygulamalarından farksız olduğunun altını çizen Erdoğan özetle şöyle konuştu: 
“Almanya’da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsınlar konuşturmasınlar. Konuşturmamakla Almanya’daki oyların ‘evet’ değil de ‘hayır’ çıkacağını mı zannediyorsunuz? Ey Almanya, sizin demokrasi ile uzaktan yakından alakanız yok. Sizin şu uygulamalarınızın geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz. Rahatsız oluyorlar bu ifadelerden. Yaptığınız uygulama bu. Bize demokrasi dersi vereceksiniz, geleceksiniz orada bu ülkenin bakanını konuşturmayacaksınız. Eğer demokrasi diyorsanız bu işin hakkını vereceksiniz. Düşünceye saygıyı bileceksiniz. Bilmiyorsanız bileceksiniz ki netice sizin aleyhinize olacak. Uluslararası toplantılarda bunları hep dile getireceğim. Bunları dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Biz artık o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. O faşist rejimlerin uygulamasını görmek istemiyoruz. Ben biliyordum ki, Almanya bunları bırakalı çok oldu ama yanılmışım. Bugün bir gazete okudum ne derece doğru. Alman Belediyeler Birliği de ‘Bize bu suçu niye atıyorsunuz talimat yukarıdan’ demişler. Görüyor musunuz?”

Bugünün hayırcıları

Barışın simgesinin “evet” olduğunu, barışın “hayır”dan geçmeyeceğini belirten Erdoğan, hep birlikte el ele, omuz omuza verileceğine inandığını dile getirdi.
“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizelerini seslendiren Erdoğan, bu toprağın uğrunda ölenleri 15 Temmuz gecesi gördüklerini, onların “evet”çi olduğunu, “evet” diyerek yürüdüklerini, “hayır”cı olmadıklarını, “hayır” diyenlerin karşısına dikildiklerini anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“F16’larla vatandaşıma bomba yağdıranlar, işte bugünün hayırcıları. Bunu belki eleştirenler olacak ama ben gerçekleri söylüyorum, söylemekle de mükellefim. Çünkü biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız ve böyle yürüyeceğiz. 249 şehit verdik, 2 bin 193 gazi verdik. Eğer bir toprak uğrunda kan akıtılıyorsa vatan olur. Aksi takdirde vatan olmaz. İşte bu vatan 780 bin kilometrekareyle uğrunda kanlar akıtılmış, kanla hercümerç olmuş bir vatan.”
Erdoğan, anayasa değişikliğine yönelik “tek adamcılık” eleştirisine de cevap verdi: “Tek adamcılığı asla kabul etmiyorum. Başkan eğer seçim kararı alıyorsa bu ne demektir kendisi de seçime gidecek. Çünkü parlamento ve meclis aynı anda gelir gider. Kimse kimseyi aldatmasın. Babadan oğula gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Her şey sandık. Belirleyici olan halk, belirlenen yer sandık. Özelliği ve güzelliği bu.” 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...