Erdoğan: Sistemin adının ne olduğu önemli değil

Düzenleyen:
Erdoğan: Sistemin adının ne olduğu önemli değil

POLİTİKA Haberleri

AK Parti'nin yeni anayasa taslak metnine ilişkin Erdoğan, ''Çalışmanın başkanlık veya cumhurbaşkanlığı olması hususunda benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değil'' ifadesini kullandı

NURİ ELİBOL İslamabad

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Pakistan'ın FETÖ ile mücadelede kararlı bir duruş sergilediğini belirten Erdoğan, "FETÖ'nün Pakistan içindeki varlığını sonlandırma, fitne girişimlerinin önüne geçme noktasında hemen harekete geçtiler. Bizde ilgili kurumlarımızla, Maarif Vakfımızla, Millî Eğitim Bakanlığımızla Pakistan'ın yanında olacağız. Türkiye, Pakistan'ın bu mücadelesine tam desteğini sürdürecektir" dedi.
"BENİM AÇIMDAN SIKINTI YOK"
 AK Parti ile MHP arasında yürütülen anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Şu anda gerek AK Parti gerekse MHP'nin kendi aralarında yapmakta olduğu bu çalışmanın, görüşmenin öncelikle cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu, hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Yapılan çalışmanın başkanlık veya cumhurbaşkanlığı olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Yeter ki burada her iki siyasi parti, milletimize neyi takdim edecektir; bunu kendi aralarında görüşmek suretiyle kararını vereceklerdir. Bu, parlamentoya götürüldükten sonra 367 yakalanır mı, yakalanmaz mı veya sadece referandum kararı mı çıkar; bunu o süreçte göreceğiz" diye konuştu. MHP'nin, cumhurbaşkanının partiyle ilişkisinin devamından yana olmadığı hatırlatılan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim kanaatim, bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi, ülkedeki siyasi etkinliğin, ülkedeki aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Bunun için böyle bir adım atılıyorsa ki fiilî başkanlık diye zaman zaman Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği şekliyle cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda o zaman tabii ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisiyle beraber bu yolu yürümesi şüphesiz ki hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak. Atılacak adımlar da çok daha kararlı, dayanışma içinde adımlar atılmış olacaktır. Patinaj dönemi tamamıyla terk edilmiş, bir dayanışma dönemi geleceğe yönelik başlamış olacaktır"
 Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine yönelik tutumunu eleştiren Erdoğan, "Almanya işi sağlam tutmuyor. Terör yarın bumerang gibi dönecek ve Almanya'yı vuracaktır. Sadece Almanya değil, Batı şu anda teröre yataklık yapıyor. Bunu Avrupa Parlamentosunun binasında ve yaptıkları gösterilerde görüyoruz. Bu nasıl bir dostluktur. Şu anda Belçika FETÖ ve PKK terör örgütlerinin önemli bir merkezi haline geldi. Bu kadar önemli hadiseler oluyor. Camilerimiz kundaklanıyor. Kimsede bir duyarlılık söz konusu değil. Şu anda Belçika, tabii ki AB'nin parlamentosunun olması hasebiyle önem arz ediyor. Diplomatların en yoğun olduğu ülke, çok daha hassas olması lazım; ama bu hassasiyet yok. Ne oldu? Kısa bir süre önce çok ciddi bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldılar. Ama bunun devamı gelir. Bugün bize yarın onlara" açıklamasında bulundu.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...