Erdoğan, sandıktan evet çıkar

Erdoğan, sandıktan evet çıkar

Politika Haberleri

Erdoğan, anayasa ile ilgili referandum ihtimali için net konuştu: O yol açılırsa, ben milletimden evet oyu alacağımıza inanıyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni Anayasa'nın referanduma gitmesi durumunda halkın evet diyeceğine inandığını söyledi. Erdoğan, ABD'den döndükten sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan, Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine "Bazı değişiklikler öngören adım atılabilir ancak burada da iki yol var. Bu yollardan bir tanesi 330'dur. Bir diğeri ise anayasa değişikliğinde müşterek hareket edilmesi halinde danışmaya girilecek muhalefet partisidir. Şu an muhalefet partileri buna sıcak bakmadığına göre olsa olsa şu olabilir eğer muhalefet partileri kendilerini kilitlemez de yani şunu kastediyorum kendi milletvekillerini serbest bırakırlarsa o zaman biz bir tasarıyı parlamentoya sunabiliriz. Bizim sunduğumuz tasarı gerek kendi milletvekillerimiz gerek muhalefet partilerinin milletvekilleri serbest bırakılması halinde atılacak bir adımla belki bir referandum yolunu açabilir. Referandum halinde ben milletimden evet oyu alabileceğimize inanıyorum. Önümüz açık. Şimdilik biz işimize bakalım diyoruz" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, ABD'nin Suriye konusundaki tutumunun sorulması üzerine şu cevabı verdi: "Bunları daha çok ağırlıklı olarak uygulamada göreceğiz. Attığımız adımlarda göreceğiz. Bu konu ile ilgili şu anda bir çalışmanın içerisindeyiz. Bizim şu ana kadar yaptığımız çalışma ağırlıklı olarak lojistik destek istikametinde olmuştur. Bu lojistik desteğimizi de bugüne kadar nasıl sürdürdüysek aynı şekilde sürdüreceğiz. Bu kararlılığımız devam ediyor. Ama bu lojistik destekte dahi dünyanın buna seyirci kalması doğru değil. Temennimiz odur ki burada ABD gibi ülkelerin bu lojistik desteğe sahip çıkması muhalifleri daha da güçlü hale getirecektir. Bu seyahatimizde bunun da ipuçlarını gördük" nbsp;Cemil Yıldız İSTANBUL

ERDOĞAN'DAN ESAD BENZETMESİNE CEVAP: nbsp;
Kılıçdaroğlu'nu kaale almam!
Başbakan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini Beşar Esad'a benzetmesine karşı bir cevabı olup olmayacağının sorulması üzerine "Kılıçdaroğlu'na cevabımı avukatlarım vasıtası ile nbsp;arayacağım" dedi. Türkiye'nin başbakanına kimsenin katil sıfatını yakıştıramayacağını dile getiren Erdoğan şunları söyledi: "Bizim zaten bu noktada abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Bu ülkede kimin katil olduğunu kimin katillerle işbirliği halinde olduğunu yargı ortaya çıkaracaktır. Yani adeta PKK yandaşlarını DHKP-C örgütünün içinde olanları ve onların yandaşlarını savunan onlarla ilgili çok açık net adeta 'ben de oraya gider üye olurum, nerede o örgüt' diyen kişi ben değildim. Avrupa'da bizleri oraya şikayet etme yoluna giriyor. Kendisine verilen randevu iptal ediliyor. Daha sonra kendisinin iptal ettiğini belirterek orada da dürüst davranmıyor. Böyle bir insanın bu tür yaklaşımlarını kaale almak Türkiye'ye zaman kaybettirmektir"

nbsp;Erdoğan, sandıktan evet çıkar
ERDOĞAN, KIZININ DOKTORA TÖRENİNE KATILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD gezisinin son gününde kızı Esra Albayrak'ın Berkeley Üniversitesindeki doktora mezuniyet törenine katıldı. Esra Albayrak, diplomasını almak için kürsüye çıktığında yanında oğlu Ahmet Akif ve kızı Mahinur da vardı… Törenin ardından rektörlüğü ziyaret eden Erdoğan, burada yetkililerden üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...