Erdoğan pusuda bekleyen düşmanı işaret etti ve ekledi: Söylersem kriz çıkar

Düzenleyen:
Erdoğan pusuda bekleyen düşmanı işaret etti ve ekledi: Söylersem kriz çıkar

POLİTİKA Haberleri

“Güçlü olmak zorundayız. Düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız.”

Osman Çobanoğlu ANKARA

Hain darbe girişiminin ilk yıl dönümünde millet bir defa daha demokrasi dersi verdi. İstanbul’da başlayan anma programları sabaha kadar Ankara’da devam etti. Ulus’taki 1’inci Meclis’ten TBMM’ye kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabını dinlemek üzere yürüyen binlerce vatandaş darbeye karşı yeniden ‘tek ses’ oldu. 

Ulus’taki 1. Meclis’ten başlatılan yürüyüşle başlayan Ankara programına yüzlerce metrelik bayrak damga vurdu. Vatandaşlar Ulus’tan TBMM’ne kadar 3 kilometrelik Türk bayrağını taşıdı. TBMM’nde gerçekleştirilen program 250 şehidin isminin okunmasıyla başladı. Vatandaşlar isimlerin okunması sonrasında hep bir ağızdan ‘burada’ dedi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar, kuvvet komutanları, yüksek yargı başkanları ile bakanlar katıldı. Meclis çevresinde birçok binaya dev Türk bayrakları asıldı. 

Tören sırasında talihsiz bir olay da yaşandı. Yukarıdan, topluluğun görüntüsünü alan bir ‘drone’ bazı vatandaşların üzerine düştü. Sağlık ekipleri anında olaya müdahale ederken, yaralıların durumunun iyi olduğu belirtiliyor.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin etrafında birçok Bakanlık, STK ve vakıf çadırlar kurarak vatandaşlara su, limonata, çorba, dondurma gibi yiyecek ve içecek dağıttı. Bazı Bakanlar çadırları ziyaret ederek vatandaşla sohbet etti. Ayrıca namaz öncesinde minarelere çıkan gençler dev Türk bayrakları sallayarak görsel bir şölen oluşturdu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan 250 kişiyi temsilen 81 ilden gençlerin getirdiği 250 bayrak da iki şehit çocuğu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi.

OHAL'E DEVAM

Meclis’e ilk bombanın atıldığı 02.32’de başlayan programda TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Şeref Kapısı önünde halka hitap etti. OHAL’in yarın (bugün) MGK’da gündeme geleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konuşacağız ve hükûmetimize tavsiye kararını alacağız” dedi. 

Alandan gelen ‘idam’ sloganlarına da cevap veren Erdoğan “Parlamento burada. Parlamentoya gelir ve parlamentodan ben geçeceğine inanıyorum. Parlamentodan geçtiği zaman bana geldiğinde de ben tereddütsüz onaylarım. Çünkü, 250 şehidimizin ve milletimizin burada ahı var. 2 bin 193 gazimizin ahı var. Hans ne der George ne der ben şahsen buna bakmam, Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma ne der ona bakarım. FETÖ’cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. Emin olunuz ki ülkemize, milletimize, özgürlüğümüze, geleceğimize silah doğrultan hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları kaydetti:

Kimse Pensilvanya’daki bu FETÖ’nün bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmaktan çekinmesin. Ne biliyorsa söylesin. Adını anmaktan çekinmesin. Çünkü biz Müslümanlar olarak iki kişi konuşuyorsak üçüncüye hainlerin kim olduğunu anlatmalı ve öğretmeliyiz ki herkes bilsin. Saat 23.15’te de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda on binler vardı ama orada bir siyasetçi vardı o esnada ve o siyasetçi ne yazık ki tankların VIP’in önünden çekilip ondan sonra çıkmayı planladı. Tankların başındakilerle pazarlık yapıldı, tanklar oradan çekildi, ondan sonra ‘tankların önüne çıkarım’ diyen bu kişi Bakırköy’deki Belediye Başkanı’nın yanına gitti. Bugün parlamentodaki özel oturumda bile hâlâ ortalığı karıştırmanın gayreti içinde. Ya bir defa hakkındaki belgeleri temizlemek için çok daha vakit ayırman lazım.

15 Temmuz darbe girişimi bize göstermiştir ki devlet olarak da millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. İsimlerini söylemiyoruz ama hepsini de biliyoruz. Biz dostumuzu da biliyoruz düşmanımızı da biliyoruz. Daha önemlisi, kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi biliyoruz. Binlerce yıldır adeta kurtlar sofrası olan şu coğrafyada ayakta kalan, sadece bununla yetinmeyip her zaman en önde olan bir millet olarak yolumuz bellidir.

Sabah namazının ardından 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde darbeci bir askerin duruşmaya götürülmesi sırasında ‘Hero’ tişörtü giymesine yönelik de açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı âdeta caka satıyorlar. Bunlara Guantanamo’daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grantuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...