Erdoğan-Kurtulmuş görüşmesi bugün

Erdoğan-Kurtulmuş görüşmesi bugün

Politika Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye geçeceği konuşulan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u bugün kabul edecek.

Başkentte günlerdir süren meraklı bekleyiş bugün cevabını buluyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir AK Parti'ye geçeceği iddia edilen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile bugün görüşecek. nbsp;Başbakanlık Resmi nbsp;Konutu'ndaki nbsp;görüşme, saat 11.00'de gerçekleşecek. Sürpriz görüşme, dün gece geç saatlerde gündeme yansıdı. nbsp;AK Parti'nin son MYK toplantısında da Kurtulmuş'un, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile birlikte AK Parti'ye dahil olmak istediği yönünde değerlendirmeler yapılmış, Başbakan Erdoğan da kurmaylarına tek tek bunu onaylayıp onaylamadıklarını sormuştu. Bu iddia başkent kulislerini hareketlendirirken, gözlerin odaklandığı Kurtulmuş, iddialara "Hayır" dememişti. nbsp;

SOYLU İLE DE GÖRÜŞECEK Mİ?
Konu hakkında sadece medyaya yansıdığı kadar bilgisi olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu süreci bildiğimiz kadarıyla paylaştık. Benden açıklama yapmam beklendi ama fazla bilgim olmadan açıklama yapamazdım. Ama bazı arkadaşların açıklamaları HAS Parti ve Numan Kurtulmuş'u itibarsızlaştırmaya yönelik açıklamalardı. Bu itibar bir günde kazanılmadı" demişti. AK Parti'den ise Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, bir TV programında, "Numan Bey AK Parti'ye katılır, katılmaz. Bize o kanattan böyle bir talebin olduğu şeklinde gelince bizim kanaatlerimiz alındı. Biz de kanaatlerimizi ifade ettik. Biz katılımlara negatif yaklaşmayız ama bunu yaparken de bir pazarlık şeklinde yapmayız" demişti. Ankara kulislerinde HAS Parti'nin AK Parti'ye ilhakından önce Kurtulmuş'un katılımının beklendiği konuşuluyor. Buna karşın, bugün yapılacak görüşmede, çerçevenin netleşmesi bekleniyor. Kurtulmuş, Saadet Partisi'nde merhum Necmettin Erbakan ile görüş ayrılığına düşünce partiden istifa ederek HAS Parti'yi kurmuştu. Kurtulmuş gibi DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun ismi de AK Parti'ye geçecek isimler arasında yer almıştı. Erdoğan'ın Soylu ile görüşüp görüşmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...