‘Erdoğan kazanırsa heykelini dikeceğim’ demişti! Tanju Özcan sözünü tutmak için ilk adımı attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

28 Mayıs öncesi 'Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanırsa heykelini dikeceğim’ diyen Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan, "Biz bir söz verdiysek dönmeyiz"diyerek ilk adımı attı. Heykeli Erdoğan'ın Bolu'da en çok oy aldığı Dörtdivan ilçesine dikeceğini söyleyen Özcan, Erdoğan heykeli ile beraber bozkurt heykeli de dikeceğini açıkladı.

28 Mayıs'taki seçimlerde sandıktan zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından, Bolu Belediyesi Tanju Özcan'ın sözleri yeniden gündem oldu.

Özcan, Erdoğan’ın tekrar kazanması durumunda Bolu’nun en görünür noktasına heykelini dikeceğini ifade etmişti. "Biz bir söz verdiysek dönmeyiz" diyen Özcan, Erdoğan heykeli için ilk adımı attı. Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında heykelin yeri konusunda önerge sunulması konuşuldu.

'BOZKURT HEYKELİ DE DİKECEĞİM^'

Komisyona gerek olmadığını söyleyen Özcan ise, "Biz bir söz verdiysek dönmeyiz. Bolu'nun en görünür yerinin yanı sıra bir de Sayın Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Şimdi en yüksek nerede almış? Dörtdivan’da almış. Yüzde 90 oy almış. O yüzden Dörtdivan Belediyesi'yle bir görüşelim. Dörtdivan Belediyesi bize bir yer göstersin, biz oraya dikelim. Dörtdivan Belediyesi’nden haber bekliyorum. Bozkurt heykeli de dikeceğim” dedi.

ÖZCAN'A 10 TORBA ÇİMENTO 

Özcan'ın sözlerine istinaden, seçim sonrası Bolu Belediye binasının önüne gelen AK Parti Gençlik Kolları üyeleri de 10 torba çimento bırakmıştı. 

'BİZ DAHA İYİ BİLİRİZ BU İŞLERİ'

Konuşmasında bu olaya da değinen Özcan, "Ama bazı aklı yetmezler mi diyeyim, çimento getirip koymuşlar ya. Kardeşim heykel yapımında çimento kullanılmıyor. Heykel nelerden yapılıyor? Çok değişik şeyleri var mesela. Kil, alçı, bronz, taş, bakır gibi. Yani çimentodan heykel yapımı diye bir şey yok. Hani biz heykel zihniyettik ya, bilirsiniz yani biz daha iyi biliriz bu işleri" diyerek tepki gösterdi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...