Erdoğan: Kaçak elektrik haram

/ Kaynak: İHA
Erdoğan: Kaçak elektrik haram

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Benim sizden ricam şu ki herhalde elektriği kaçak kullanmayalım. Siz haramı helali çok iyi bilirsiniz. Ben inanıyorum ki Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez inşallah geçmeyecek" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İMF'ye borcumuzu tamamladık. Bu borcu Mayıs'ta sıfırlıyoruz. İMF bizden borç istedi onlara 5 milyar dolar borç vereceğiz. Dün alan eldik. Bugün veren el olduk" dedi. nbsp;
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, helikopterle geldiği Viranşehir ilçesinde toplu açılış gerçekleştirdi. Açılış alanında Başbakan Erdoğan'ı görmek isteyenler arasında izdiham yaşanırken, güvenlik üst düzeye çıkarıldı. Açılış öncesi halka hitap eden Başbakan Erdoğan, İMF'ye borç kalmadığı ve artık veren el olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "Hamdolsun milletimizle gönül birlikteliği yapıyoruz. Çokluk içinde dirliği ehli tasavvufun kesrette vahdettir olay. İşte biz Kürt'üyle, Arap'ıyla, Türk'üyle inşallah çoklukta birliği yaşıyoruz. AK Parti iktidarının özelliği bu; biz sadece belli bir etnik unsuru değil tüm yaradılanları Yaradan'dan ötürü seviyoruz ve kardeşlerim ayır etmeksizin seviyoruz. Ben Türk'ü de Arap'ı da Kürt'ü de seviyorum. Irkı ve milleti için değil Yaradan'dan ötürü seviyorum. Onun için AK Parti iktidarı güçlü" dedi.

##tgvideo##

Viranşehir'in viran olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "3 dönem burada yerel yönetimi kazanacaksın ama kente hizmet etmeyeceksin şu hale bak. Benim vatandaşım insanca yaşama layık. Her taraf neden pırıl pırıl değil. Bu kirliliği layık değilsiniz. Öyleyse layığın olan o modern şehri biz büyükşehir belediyesi ile birlikte Viranşehir modern şehre dönüştürün. Urfa'yı büyükşehir yaptık. Şimdi büyükşehirden sonra büyükşehire yakışan ilçeleri hep beraber kuralım. Bunun için çalışacağız. Benim değerli kardeşlerime böyle Viranşehirler değil modern şehirler yakışıyor. İstanbul'u nasıl viran bir şekilde alıp modern hale getirdiysek burayı da öyle bir hale getireceğiz. Türkiye'nin her yerini kalkındırma büyütme geliştirme hedefimiz doğrultusunda, bütün ilçelerimizde, şehirlerimizde mahallelerimizi modernleştireceğiz. Artık köy ve mezra yok her taraf modernleşecek. Artık Viranşehir'in köyü olmayacak mahalleleri olacak. Buraların yolları yapılacak. Kanalizasyon yapacağız. Benim vatandaşım o kötü koku içerisinde yaşamaya mecbur değil. Biz sizin dertliniziz seviyoruz" diye konuştu.
"Aşık Veysel gibi çıktık yola; uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Evet gideceğiz gündüz gece" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Bu hizmete devam edeceğiz. Son 10 yıl içerisinde Türkiye'ye 10 kat büyüttük. Cumhuriyetin bininci yılında dünyanın ilk 10 ülkesi içerisinde olacağız" dedi.

"DÜN ALAN ELDİK, BUGÜN VEREN EL OLDUK"
Göreve geldiklerinde ihracatın 36 milyon dolar olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şimdi ise 150 milyar dolar olduğunu söyledi. Erdoğan, "Merkez bankasının kasasında şimdi 127 milyar dolar paramız var. İMF'ye borcumuzu tamamladık. Bu borcu Mayıs'ta sıfırlıyoruz. İMF bizden borç istedi onlara 5 milyar dolar borç vereceğiz. Dün alan eldik. Bugün veren el olduk. Son 10 yıldan bu yana elde ettiğimiz tüm başarılar sizin sayenizde. Biz göreve geldiğimizde çiftçiye yüksek faizde kredi veriliyordu şimdi daha düşük biz çiftçimizi sömüremeyiz. Son 10 yıl içerisinde rekor üstüne rekor kırdık. Sizin sayenizde oldu bu. Elde attığımız başarılar, yoksullukla yasaklarla mücadelemizle oldu. 10 yıl önce buraları dolaştığımızda Güneydoğu'da olağanüstü halin kaldırılmasını istediler. 1 ayda iktidara geldik o gün olağanüstü hal vardı şimdi her şey olağan. O zamanlar radyoda Kürtçe program yokken Kürtçe 6 kuruldu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Ayrım yok bütünleştirme var. Bunu bizim iktidarımız sağladı" şeklinde konuştu.

"BİZ ÖZGÜRLÜKLERİN PARTİSİYİZ VE İKTİDARIYIZ"
AK Parti'nin özgürlüklerin partisi ve iktidarı olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu ülkede herkes inandığı gibi inancını yaşasın dedik. İmam hatip okullarının orta kısmı kapanmıştı şimdi açıldı. Katsayı vardı kaldırıldı. Artık tüm imam hatiplilerde meslek liselilerde istediği üniversiteye gitme hakkı kazandı. Çünkü biz özgürlüklerin partisiyiz ve iktidarıyız. Bunu başardık 4+4+4 yani 444 kod numaramız. Zorunlu eğitim 12 yıl istiyoruz ki yavrularımız çok iyi yetişsinler. Herkes yabancı dili ana dili gibi konuşacak. Bunu başaracaksınız daha çok çalışacağız daha çok gayret edeceğiz. Üniversiteler de var. Kürtçe Arapça Kuran tefsir hadis derslerini seçmeleri olarak getirdik. Siz istediniz biz yaptık. İnşallah 2023 yılına kadar aynı şekilde sizlerin desteğiyle kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Şu gösterdiğiniz ilgi, alaka coşku, Viranşehir'i viran şehir olmaktan kurtaracak. Sizden destek istiyoruz bu destek ile bunu başaralım."
TOKİ'nin Viranşehir'e toplu konut yapacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Ana kanallar var sulamada ama ara kanallar yoktu bunu da yapacağız küçük sanayi tesisinin adımlarını yapıyoruz. 4 yıllık yüksek sağlık okulunun ihalesi de yapıldı. Ve enerji ile ilgili bir sorun var. Bu sorunu da dün arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda süratle çözeceğiz.

Benim sizden ricam şu ki herhalde elektriği kaçak kullanmayalım. Siz haramı helali çok iyi bilirsiniz. Ben inanıyorum ki Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez inşallah geçmeyecek. Bugün burada açılışını yapacağımız tesislerde emeğe geçen herkese teşekkür ediyor ve hepsini kutluyorum. Bir olalım, beraber olalım ve diri olalım" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından açılış gerçekleşti. Açılışın ardından başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, helikopterle Ceylanpınar ilçesine hareket etti.

"3 DÖNEM YEREL YÖNETİMİ ALDINIZ ŞU HALE BAKIN"
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde vatandaşlara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilçede şartların kötü olduğunu söyledi. nbsp;
nbsp; Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Viranşehir'i viran halden kurtarıp modern hale getireceğiz, 3 dönem yerel yönetimleri kazanacaksın. Şu hale bakın benim vatandaşım insanca yaşamaya layık değil mi? Biz diyoruz ki büyükşehirle birlikte Viranşehir'i modern şehre dönüştüreceğiz" dedi. nbsp;
nbsp; Konuşmasının ardından Erdoğan, Kürtçe Viranşehirli vatandaşlara veda etti. nbsp;


BAŞBAKAN ERDOĞAN, CEYLANPINAR'A GELDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Oba'' helikopteriyle saat 13.23'te Ceylanpınar ilçesine geldi. Başbakan Erdoğan, Viranşehir ilçesindeki toplu açılışların ardından helikopterle geldiği Ceylanpınar TİGEM Tesisleri'nde Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Ceylanpınar'a geldi. nbsp;
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...