Erdoğan: Esad, Scud füzesi kullanıyor

Erdoğan: Esad, Scud füzesi kullanıyor

Politika Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Scud füzelerinin kullanılmaya başlandığını belirtti ve Şanlıurfa'da yarın Suriyeli muhalif liderlerle sığınmacıların kaldığı çadır kent ve kampları ziyaret edeceğini açıkladı.




AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşanan olaylara değindi. Erdoğan, "Oradaki olayları vicdanımız kan ağlayarak izledik. Angajman konusunu biliyorsunuz; bu konuda ağırlaştırılmış kararları devreye soktuk. Yaklaşık 2 yıldır devam eden bu kanlı süreç, artık finale yaklaşıyor. Suriye'de halkın talep ve beklentilerini karşılayacak bir yönetim, inşallah kısa sürede iş başına gelecektir. Bu süreç başarıyla tamamlandığı zaman, iki ülke bir birine daha yakın, halkları bir birine kaynaşmış şekilde güç birliği haline gelecektir. Suriye'de bu sürecin uzaması nedeniyle hükümetimiz yoğun tepkiler alıyor. Bunlar motivasyonumuzu asla bozmayacak. Biz adımı attığımız zaman önce müşaveremizi yaparız. İlgili ve yetkili kurumlarımızla adımı ondan sonra atarız. Şimdi bir Irak ve Suriye politikalarımızda aynı şekilde adımlar attık" diye konuştu.

nbsp;Zalimlerle asla yürümeyeceklerini de ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz gayet iyiydik, ailece de görüşüyorduk ama babamız da olsa eğer zalimse, biz o babayla yol yürümeyiz. Çünkü zulme rıza, zulümdür. Bu evlat için de geçerlidir. Eğer evlat hakkın değil de zalimlerin yanında yer alıyorsa bir baba olarak bizlerde evladı terk ederiz, işin aslı budur. Çünkü tarih bunun örneklerini bize gösteriyor. Biz peygamberler tanıdık, evlatlarını terk ettiler. Neden; çünkü Hakka tabi olmadılar. Bunları çok iyi bileceğiz ve bilerek yolumuza yürüyeceğiz. Bu arda 50 bine yakın insan öldürülüyor, hem de uçakla bombalanarak öldürüyor. Şuanda muhalif askerler havalimanını ele geçirince, uçaklar iş göremez hale gelince füzeleri kullanmaya başladı. Scud füzelerini kullanma başladı. Ne yaparsa yapsın halk galip gelecek. Bedeli ağır ve zor olabilir ama er geç Suriye halkı buradan zaferle çıkacaktır. Şanlıurfa, Suriye'yi kendisine öz kardeş olarak gören bir şehirdir. Biz Suriye'de akan kan karşısında tepkisiz olamayız. Yarın Akçakele'deki kampı dolaşırken, şuanda Suriye koalisyonu lideri ile birlikte gezmeyi planlıyoruz" dedi.

CHP'nin Beşşar Esed'in yanında yer aldığını savunan Başbakan Erdoğan, "Biz haklının yanında olacağız. Suriye'de yaptığımız da budur. Yaklaşık 500 trilyon, milli bütçemizden Suriyelilere katkı verdik. Bu gıda, ilaç gibi bütün kamplardaki harcamalardır. Dışarıdan şuanda gelen rakamlarda 30 milyon dolar gibi bir rakamdır. Hepsi işin lafını yapıyor. Ama biz elimizden geleni yapıyor ve yapacağız. Başından beridir de açık kapı politikasıyla Türkiye'ye geçecek herkesi alıp bağrımıza basıyoruz. Tabii ki evlerindeki rahatı burada onlara sağlayamayız. Dünyada bu tür toplama kampları ağır olabilir ama bu şekilde modern çadır kent dünyanın hiçbir yerinde yok. Lübnan'da da var ama bizimkiyle kıyaslama bile yapılamaz. BM Genel Sekreteri de burada gezdikten sonra tebrik ederek, mahcup ayrıldığını söyledi. İnşallah bu zor süreç geride kalacak, yaralar sarılacak ve Suriyeliler topraklarına dönerek yeni bir süreç başlayacak. İşte o zaman biz AK Parti teşkilatı olarak vakur, gururlu, kendisiyle ve ülkesiyle gurur duyan yerimizi alacağız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...