Erdoğan: Cihat terör değil diriliş ve ihyadır

Düzenleyen:
Erdoğan: Cihat terör değil diriliş ve ihyadır

POLİTİKA Haberleri

“Terör örgütü kurup Müslümanlara zulmetmek, masum insanların canlarına kast etmek asla cihat değildir. Cihat diriliştir, hayat vermedir, ihya etmedir, inşa etmedir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, Kutlu Doğum Haftası kapsamında İstanbul’da düzenlenen programa katıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı programda bir konuşma yapan Erdoğan, özellikle İslam’ı istismar eden terör örgütlerine ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:
l “Şu anda üç tehlike ile karşı karşıyayız. Bir mezhepçilik, iki ırkçılık, üç terör…”
l “Şu anda biz terörün bedelini ödüyoruz. Bakın bunca insan ölüyor. Burada duramayız. Sonuna kadar devam edeceğiz bu operasyonlara. Niçin? Birliğimizi, huzuru tesis etmek için.
l “Cihat asla terör değildir. Terör örgütü kurup Müslümanlara zulmetmek değildir, masum insanların canlarına kast etmek değildir. Cihat diriliştir, hayat vermedir, ihya etmedir, inşa etmedir. Bugün eğer bir cihattan söz edeceksek en büyük cihat, işte bu İslam ve Müslüman düşmanlarının ortaya çıkmasını sağlayan cehaletle ve fitneyle mücadele etmektir.”
l “DAEŞ, Boko Haram, El Kaide adıyla ortaya çıkan, İslam’a dair ne varsa hepsini de pervasızca istismar edenlerin tüm zulümleri, sadece ve sadece Müslümanlara karşıdır. Bu terör örgütlerinin İslam’a verdiği zararı, en azılı İslam düşmanları dahi veremez, verememiştir.”
l “Artık mezhep, meşrep, köken farklarımızı bir kenara bırakarak, tevhide ve vahdete sarılma zamanıdır.”
l “Bize asla ‘kula kulluk’ yakışmaz. Allah’tan başka hiçbir güce kul olmadık, olmayacağız. Ne yazık ki insanoğlunu aldatıp da birilerine farkında olmadan kul olmaya sevk edenler var. ‘Filanca efendi bize şah damarımızdan daha yakın’ diyenler var. Bize şah damarından daha yakın olan sadece Rabbimizdir.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...