Erdoğan: 'CHP liderini anlamakta zorlanıyorum'

Düzenleyen:
Erdoğan: 'CHP liderini anlamakta zorlanıyorum'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili tepkisini eleştirdi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşamış olduğu darbe girişimi, biliyorsunuz bir yönüyle de terörizmin ilk defa görülen yeni bir biçimidir. ‘Bir musibet bin nasihatten evladır’ derler. Yaşananlardan alınacak dersler var. Biz gereken dersleri çıkarıyoruz, inanıyorum ki her kesim de kendince gereken dersleri çıkarıyordur. Ama son zamanlarda, bazılarının yine o eski günlere dönme hasreti içerisinde olduklarını görmek bizleri üzüyor. Hükümet başta olmak üzere ülkenin her açıdan süratle ayağa kalkması, ekonominin güçlenmesi için hep birlikte çalışılsın, gayret edilsin dediğimiz bir süreçte, bu şekilde davranışlar sergilenmesi bizleri üzüyor. ‘KHK’lara karşıyım’ vb. yaklaşımların doğru olmadığını düşünüyoruz.”
CHP’NİN FABRİKA AYARLARI
Erdoğan, “CHP fabrika ayarlarına geri mi dönüyor?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Üzülüyorum. Çünkü bir Cumhurbaşkanı olarak aslında bu tür karşılıklı bir yarışa girmek istemiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Adlı Yılın açılışıyla ilgili yaptığı benzetmeler hiç hoş değildi. ‘Yargının bağımsızlığına ters düşer’ dedi. Nasıl ters düşüyorsa? Burası partinin genel merkezi değil ki! Biz burayı yaparken bir şeyi düşünerek yaptık. Nedir o? Devletin toplantılarını yapabilecekleri bir yeri yok. Olan da çok çok pahalı. Öyle bir yer olsun ki yabancı misafirler geldiğinde onlar da takdir etsinler. O gün yargı mensupları bin 600 kişi geldiler ve hepsi de çok çok memnun oldular. Sayın Bahçeli de memnun oldu. Biz, ana muhalefetin oraya gelmeyişini anlamakta zorlanıyoruz.
HDP İLE ALAKALARI YOK
Erdoğan, Gaziantep’te kına gecesinde düzenlenen kanlı saldırıda hayatını kaybedenlerin HDP’li olduğu şeklindeki açıklamalara tepki gösterdi. Erdoğan, “Olayın hemen ardından, ‘Bunların hepsi HDP üyesi’ şeklinde açıklamalar yapıldı. Halbuki, hiç alakası yok. Gittik, kendileriyle tanıştık, görüştük, hastanede ziyaretlerimizi yaptık. Yakından, uzaktan hiçbirisinin alakası yok. 5 yaşındaki çocuğa kendimi sordum, ‘Erdoğan’sın’ dedi. 10 yaşında bir çocuk, demokrasi nöbetlerine katılmış. 5-6 yaşında çocuk, kolu kopmuş, ayağı kopmuş. Kolay değil, 56 kişi Gaziantep’te kına gecesinde şehit oldu. Tüm bunlar, deyim yerindeyse fitili ateşledi. Gaziantep’teki saldırının ardından, ‘Daha bekleyemeyiz, adımı atalım” dedik. Zaten ön hazırlıklarımız vardı. Oraya harekâtı başlatmış olduk.
VİZE MUHAFİYETİ BU YIL TAMAM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin AB ile vize muafiyeti ile ilgili soruları üzerine şunları söyledi: “Merkel, tutumunu bayağı gözden geçirmiş. Tusk ve Junker’le yaptığımız görüşmede onların da çok daha olumlu noktaya geldiklerini gördüm. Merkel ile Gümrük Birliği (1996’da yürürlüğe giren ancak süresi dolan Gümrük Birliği’nin güncellenmesi) ile alakalı konuyu da konuştuk. Bunun problem olmayacağı kanaatinde. AB Bakanımız, Dışişleri Bakanımız konuyu yakın takip ediyorlar. Bunu bir yere vardıracaklar. Vize muafiyeti ile ilgili geri kabulle alakalı yakın markajdalar. Bu iş, biraz sarksa bile bu yıl içinde biter diye düşünüyorum.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...